Ιωνάς: Ο Βγενόπουλος θα κληθεί την κατάλληλη στιγμή

Στον απόηχο της χθεσινής σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία για την κατάρρευση της οικονομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να κληθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος για κατάθεση.

Εκείνο το οποίο χρειάζεται, τόνισε, είναι η Νομική Υπηρεσία, η οποία αξιολογεί μαρτυρικό υλικό, να κρίνει πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κληθεί ο κ. Βγενόπουλος και ο οποιοσδήποτε

εμπλέκεται σε αυτές τις υποθέσεις που σχετίζονται με την οικονομία για να δώσουν κατάθεση.

Σε ότι αφορά την τακτική που ακολουθείται από τους ανακριτές της υπόθεσης, ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι είναι σωστή, καθώς, όπως εξήγησε, δεν καλείται εκ των προτέρων για κατάθεση κάποιος, για τον οποίο υπάρχει διερεύνηση. Θα τον καλέσουν, πρόσθεσε, τη στιγμή που θα έχουν συγκεντρωθεί κάποια στοιχεία, για τα οποία θα ήθελαν κάποιες απαντήσεις.

«Δεν μπορώ», τόνισε, «να κρίνω αν αυτό θα γίνει αύριο ή άμεσα, προσθέτοντας πως η απόφαση αυτή θα ληφθεί από το Γενικό Εισαγγελέα, όταν ο ίδιος θα κρίνει ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επιβάλλουν να κληθεί ο κ. Βγενόπουλος για να δώσει κατάθεση». Απ’ εκεί και πέρα, πρόσθεσε ο υπουργός, «εάν δεν ανταποκριθεί για να παρουσιαστεί, θα αξιοποιηθούν όλα τα νόμιμα μέσα, όπως είναι και το ευρωπαϊκό ένταλμα».

Ο Ιωνάς Νικολάου υπέδειξε ότι ζητήθηκε από τον κυπριακό λαό να πιστώσει τις αρχές με τον απαραίτητο χρόνο, ούτως ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τα θέματα της οικονομίας και να προχωρήσουν οι απαραίτητες έρευνες σ’ ένα σημείο, στο οποίο θα καταχωρούνται υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων.

«Ζητήσαμε αυτή την πίστωση χρόνο», πρόσθεσε, «διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ούτως ώστε από τη μια να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διερεύνηση των υποθέσεων και από την άλλη οι έρευνες να γίνουν κατά τρόπο που να είναι πλήρης και για όσους θα παρουσιαστούν στοιχεία που να τους αποδίδεται οποιαδήποτε ευθύνη να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Δώσαμε», τόνισε ο κ. Νικολάου, «σαφέστατα το μήνυμα ότι η περίοδος της ατιμωρησίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επιδειχθεί οποιαδήποτε ανοχή σε οποιονδήποτε έχει ευθύνη».

Γι αυτό το λόγο, υπέδειξε, «τώρα που έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή ανακριτική ομάδα, η οποία ενισχύθηκε από εμπειρογνώμονες και λογισμικά συστήματα που διευκολύνουν το έργο τους, σήμερα είναι σε θέση να καταχωρούν ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, αν αυτό κρίνει η Νομική Υπηρεσία, ενώπιον του Δικαστηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα