Μαυρίδης: Διάβασε επιστολή μαθητών στο Ευρωκοινοβούλιο

Μήνυμα από τα παιδιά της Κύπρου μετέφερε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε σε επιστολή που του παρέδωσαν τα παιδιά της Γ' τάξης του Ε' Δημοτικού Αγλαντζιάς με την παράκληση τους να την μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο και στους συναδέλφους του.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά: "Τα παιδιά δεν γνωρίζουν από πολιτικές σκοπιμότητες. Γι αυτό πρέπει και οφείλουμε

να τα ακούσουμε. Είναι μόλις 8 χρονών, αλλά τα ερωτήματα τους είναι αφοπλιστικά. Αναρωτιούνται γιατί να ζουν και να μεγαλώνουν σε μια μοιρασμένη πατρίδα επειδή έτσι επέβαλε η Τουρκία. Και ζητούν τη βοήθεια μας για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και να μπορέσουν να απολαύσουν και αυτά το δικαίωμα τους να ζουν ελεύθερα στην ίδια τους την πατρίδα". Μιας μικρής πατρίδας που είναι εντός της ΕΕ όπως τόνισε. Συνεχίζοντας με βάση την επιστολή ανέφερε "μας γράφουν ότι βλέπουν τους συμμαθητές τους που δεν έχουν φαγητό να φάνε και ρούχα να φορέσουν και υποφέρουν και δηκτικά μας υποδεικνύουν ότι "δεν φταίνε οι φτωχοί άνθρωποι για την οικονομική κρίση και κυρίως τα παιδιά".

Με αφορμή την επιστολή αυτή ο κος Μαυρίδης έκανε ειδική αναφορά στις μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας του μνημονίου στο οποίο βρίσκεται η Κύπρος, που δεν συνοδεύονται και ούτε ευνοούν μέτρα ανάπτυξης αλλά καταστολής και που έχουν οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε μια πρωτοφανή ύφεση με οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις για τον πληθυσμό.

Ο ευρωβουλευτής κατέληξε με τα λόγια των παιδιών, τονίζοντας την τελευταία τους πρόταση στην επιστολή-μήνυμα, καλώντας τους αρμόδιους να ακούσουν την πεντακάθαρη φωνή τους: "Σεβαστείτε την Κύπρο. Είναι και αυτή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα