Ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία

Η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία ξεκινά κι επισήμως σήμερα, με την ανακήρυξη των τεσσάρων τελικά υποψηφίων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή: Του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με επίκεντρο τον πανίσχυρο εσωκομματικά καραμανλικό παράγοντα, στον οποίο στρέφουν

όλοι τα βλέμματα και πάλι εν όψει της κάλπης: Η βάση της κεντροδεξιάς είναι σε σημαντικό βαθμό καραμανλική και αυτό θεωρείται πως έπαιξε κρίσιμο ρόλο το 2009. Τότε ουκ ολίγοι καραμανλογενείς βουλευτές είχαν ταχθεί με τη θεωρούμενη ως φαβορί Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής είχε τηρήσει σαφείς αποστάσεις από τους υποψήφιους. Όμως το “βαθύ καραμανλικό κράτος” στο κόμμα της ΝΔ είχε ταχθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω αντιμητσοτακικών αντανακλαστικών. Η στάση των Πέτρου Μολυβιάτη, Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστα Σταϊκούρα, θεωρήθηκε στη συνέχεια καθοριστική.

Αυτή τη φορά όμως ο κ.Καραμανλής φέρεται να είπε στον κ.Μεϊμαράκη, που ζητούσε επιμόνως τη στήριξη του, να προχωρήσει. Αντίθετα συνέστησε στον κ.Τζιτζικώστα να μη βιαστεί, με κύριο επιχείρημα το κώλυμα εκλογής του στη Βουλή μέχρι το 2019.

Πηγή - News247

Keywords
Τυχαία Θέματα