Ξέγνοιασε ο Εθνικός, βυθίζεται ο Οθέλλος

Η ομάδα της Αθηένου βρίσκεται πλέον στο -5 από τη σωτηρία, τέσσερις στροφές πριν από το τέλος

ΟΘΕΛΛΟΣ 1
12’ Σάσι
ΔΟΞΑ 2
44’ Πιντσέλι, Χ΄΄Βασίλης

Πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό είναι από χθες ο Οθέλλος. Η ομάδα του Κώστα Σακκά ηττήθηκε στην έδρα της από τον Εθνικό και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν είναι στο -5 από τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν πάντως να προηγηθούν με γκολ του Σάσι στο 12’, στη συνέχεια όμως ανέλαβε δράση

ο Πιντέλι, ο οποίος αφού είχε δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και ακόμα δύο καλά σουτ, σκόραρε τελικά στο 44’. Το γκολ της νίκης για τον Εθνικό επιτεύχθηκε από τον Χ’’Βασιλή, ο οποίος πέτυχε το πρώτου φετινό γκολ ανήμερα τα γενέθλιά του. Ξέγνοιασε οριστικά η ομάδα της Άχνας, αφού πλέον βρίσκεται στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πήρε αυτό που ήθελε
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη. Στα πρώτα 15 λεπτά ο Οθέλλος είχε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ μετά το 20' ο Εθνικός ισορρόπησε και, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πιντσέλι, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 3΄ ο Τιάγκο έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γκριγκαλασβίλι τον έβγαλε μόνο του απέναντι από την ανυπεράσπιστη εστία και αυτός κατάφερε να αστοχήσει με κοντινό πλασέ! Δυο λεπτά αργότερα ο Γκριγκαλασβίλι τελείωσε μόνος του τη φάση, ο Βαλβέρδ έδιωξε, όμως, εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γεωργιανού. Στο 12΄ ήρθε τελικά αυτό που έψαχνε και εδικαιούτο να πετύχει ο Οθέλλος. Ο Σάσι έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, ξέφυγε με περίτεχνο τρόπο από δύο αντιπάλους και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

One man show
Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο εκπληκτικό Πιντσέλι, ο οποίος για ένα ημίχρονο ήταν μια ομάδα μόνος του. Στο 17΄ είχε το πρώτο σουτ, που έφυγε άουτ. Στο 33΄είχε δοκάρι σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και εκτέλεση πέναλτι στο 35΄. Στο 44’ ανάγκασε τον Ρόιν στην απόκρουση του αγώνα με μιαν ακόμα αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, στην εξέλιξη της φάσης όμως πήρε την μπάλα, ξέφυγε από 2-3 αντιπάλους και από το ύψος της περιοχής εξαπέλυσε έναν ακόμα κεραυνό, τον οποίο δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας του Οθέλλου.

Δώρο γενεθλίων
Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να φτιάξουν ευκαιρίες. Η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία έγινε γκολ, για τον Εθνικό στο 59’. Ο Χ΄΄Βασίλης με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ρόνι και έφερε τα κάτω πάνω στο παιχνίδι. Αυτό ήταν το πρώτο προσωπικό γκολ για το Κύπριο επιθετικό στο πρωτάθλημα και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του.
Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, παρά την πίεση που άσκησε στο τέλος ο Οθέλλος.

Διαιτητές: Β. Δημητρίου (Δημητριάδης - Πέλεκης)
Κίτρινες: Σάσι, Ρόιν, Ευθυμίου / Στόλερ, Ταλ, Πράκερ (6η)

Οθέλλος: Ρόιν, Παναγιώτου (60' Βέρα), Ευθυμίου (66' Κυριάκου), Μενέντες, Βασιλείου, Ουλίσε, Γκριν, Γκριγκαλασβίλι, Τιάγκο, Χατζηγιαννακού, Σάσι (77' Κυριάκου).
Εθνικός: Βαλβέρδε, Χάτζιαρος, Γιαγκουδάκης, Ταλ, Ατάντα, Στόλερ, Πράκερ, Πιντσέλι (81' Μαμαντού), Χατζηβασιλής (74' Ντε Μέλο), Μπέλφορντ, Βάλντο (89' Ζουνίνιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα