Βρίσκεται άραγε στους ωκεανούς το κλειδί για την αθανασία;

Οι θαλάσσιες ανεμώνες, ένα ζώο που ζει στη θάλασσα και παρατηρήθηκε από τους επιστήμονες ότι έχει πολλά κοινά με τον άνθρωπο, θα αποτελέσει ίσως το κλειδί προς την αθανασία.

Ο λόγος για αυτό είναι επειδή πιστεύεται από τους ερευνητές πως αυτό το ζώο ζει για πάντα. Δεν πεθαίνει ποτέ και απλά αυξάνει τον όγκο του με τα χρόνια. Ακόμα και όταν κάποιος κόψει τα πλοκάμια του το ζώο έχει την ιδιότητα να δημιουργεί νέα πλοκάμια, και στην περίπτωση του στόματος όταν κάποιος κόψει το στόμα τους τότε πετιέται νέο κεφάλι.

Οι

θαλάσσιες ανεμώνες έχουν ένα κοινό πρόγονο με τον άνθρωπο.

Έτσι οι επιστήμονες επικεντρώνουν τις μελέτες τους, στην κατανόηση των γονιδιακών χαρακτηριστικών του ζώου. Αν αντιληφθούν τι ακριβώς προκαλεί από άποψη γονιδίων, την αθανασία, τότε θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν το κοινό με τον άνθρωπο.

Το πιο μεγάλο ζήτημα για τους επιστήμονες είναι σε ποιό βαθμό η αθανασία μιας θαλάσσιας ανεμώνης και η αθανασία στον άνθρωπό μπορούν να είναι το ίδιο πράγμα, λέει ακαδημαϊκός επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας.

Κάποτε οι θαλάσσιες ανεμώνες θεωρούνταν φυτά, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν ζώα με μαλακό ιστό τα οποία κρατιούνται σε βράχους και κοραλλιογενείς υφάλους σε ρηχά νερά. Τα πλοκάμια τους τοποθετούν δηλητήριο σε μικρά ψάρια και γαρίδες τα οποία και παραλύουν, και ακολούθως τα οδηγούν στο στόμα του ζώου μια εισδοχή στο σώμα του ζώου που λειτουργεί και ως πρωκτός.

Υπάρχουν περισσότερα από 1000 είδη ανεμώνης τα οποία ποικίλουν σε μέγεθος από μερικά εκατοστά μέχρι και περισσότερο από ένα μέτρο μήκος. Ζουν σε κάθε ωκεανό από τα θερμότερα έως και τα ψυχρότερα νερά.

Πηγή - BBC.com

Keywords
Τυχαία Θέματα