Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θύμα επίθεσης στο Σύνταγμα

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο και τον κτύπησαν ενώ κατευθυνόταν στη Βουλή εν μέσω επεισοδίων μεταξύ συγκεντρωθέντων και αστυνομικών κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείτο από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που αμφισβητεί τον όρον «γενοκτονία»

στην επιστημονική περιγραφή της εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

Ο κ. Κουμουτσάκος, που υπέστη ελαφρύ τραυματισμό, ήταν εμφανώς ταραγμένος από την επίθεση εναντίον του. Δεν είδε ποιοι τον κτύπησαν και απορεί γιατί.

«Ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι. Και δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβη αυτό», δήλωσε.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι μόλις κάποιοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ εκεί κοντά, άρχισαν να φωνάζουν «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και ομάδα κινήθηκε εναντίον του και τον ξυλοκόπησε.

Εκείνη τη στιγμή ήταν σε εξέλιξη επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος.

Πριν λίγο από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Παιδείας μίλησε για «τραμπούκους της ακροδεξιάς» και εξέφρασε τη συμπάθειά του «για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και όσα παραλίγο να υποστεί ο κ. Βαρβιτσιώτης», που επίσης βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου ο πρώτος δέχτηκε την επίθεση.

«Ο Υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;» διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό τις μνήμες των ανθρώπων».

Και, κάνοντας σαφή αναφορά στην Χρυσή Αυγή, συνέχισε: «Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίμαχη άποψη που διατύπωσε ότι δεν επρόκειτο περί γενοκτονίας των Ποντίων αλλά εθνοκάθαρσης, ο κ. Φίλης είπε στη Βουλή: «Δεν είμαι "καραγκιόζης πολιτικάντης" να κάνω ότι δεν είχα πει τίποτα. Καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει στη δημοκρατία».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα