Βόμβα Περδίκη: Ο ΠτΔ μου είπε ότι δεν γνώριζε για το Galileo

Αποκάλυψη βόμβα από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΚΥΠ μέσω του συστήματος Galileo.

Όπως ανέφερε στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ο κ. Περδίκης, είχε χθες σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος του είπε ξεκάθαρα ότι δεν είχε ποτέ ενημερωθεί για την αγορά του εν λόγω λογισμικού. «Μου είπε ότι ήταν πλήρως ανενημέρωτος»,

ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδιίκης.

Πάντως, ο κ. Περδίκης δήλωσε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα και οι ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία φέρει ευθύνη ακόμα και στην περίπτωση που δεν γνώριζε για το εν λόγω λογισμό.

"Δεν γίνεται ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του να μην ξέρουν, αν δεν γνωρίζουν, σημαίνει ότι είναι ανίκανοι", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι και σε σημερινή του ανακοίνωση, ο παραιτηθείς προϊστάμενος της ΚΥΠ, Ανδρέας Πενταράς, ανέφερε ότι η αγορά του εν λόγω συστήματος «έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, περιλαμβανομένης της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου».

Επισήμανε επίσης ότι για όλα τα πιο πάνω θα ενημερώσει, εφόσον κληθεί, τόσο τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται πάντως, ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του υπουργικού είναι δυνατό να καταδείξουν κατά πόσο το θέμα της αγοράς του εν λόγω λογισμικού είχε τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Περδίκης τόνισε πάντως ότι το θέμα πιθανόν να τεθεί και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου την ερρχόμενη τρίτη.

Διαβάστε ακόμα: Και το SigmaLive στόχος των υποκλοπών της Hacking Team

Keywords
Τυχαία Θέματα