Στον θρόνο του ο Νόβακ Τζόκοβιτς

O Novak Djokovic είναι ο μεγάλος νικητής του Wimbledon! O κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε σε έναν πλούσιο τελικό τον Roger Federer με 3-1 σετ και παρέμεινε στο "θρόνο" του, κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο και τρίτο συνολικά τίτλο του στο Wimbledon. Επίσης έφτασε τους 9 Grand Slam

τίτλους στην καριέρα του, ξεπερνώντας τα ρεκόρ των Jimmy Connors, Ivan Lendl και Andre Agassi.

Ο Djokovic ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στο φετινό Wimbledon. Μετά από έναν πολύ καλό τελικό, ο 28χρονος Σέρβος πρωταθλητής επιβλήθηκε του Federer με 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο All England Club για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για τρίτη συνολικά στην καριέρα του.

Επίσης κατέκτησε τον 9ο Major τίτλο στην καριέρα του, ξεπερνώντας το ρεκόρ των Connors, Lendl και Agassi. Ο Σέρβος είναι πλέον μόνος του στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης, με τους περισσότερους Major τίτλους στην Open era, πίσω από τους Roger Federer (17), Pete Sampras (14), Rafael Nadal (14) και Bjorn Borg (11).

O Djokovic συνεχίζει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της φετινής σεζόν. Βελτίωσε το ρεκόρ του στο 2015 σε 48-3 και έφτασε τους 6 τίτλους στη φετινή χρονιά. Κέρδισε επίσης το δεύτερο του Grand Slam, μετά το Australian Open. Θυμίζουμε πως ο Nole είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει εξασφαλίσει από τώρα την παρουσία του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου στο τέλος της χρονιάς.

Ο Djokovic πανηγύρισε τον 54ο τίτλο στην καριέρα του, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του ως φιναλίστ σε 54-24 (78 τελικοί) και σε τελικούς Grand Slam στο 9-8.

Keywords
Τυχαία Θέματα