Βολές ΕΔΕΚ – Οικολόγων κατά Κυβέρνησης για διορισμούς ΕΔΥ

Την αντίδραση της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων προκάλεσαν οι διορισμοί από το Προεδρικό, Προέδρου και μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας. Τα δύο κόμματοα κάνουν λόγο για διορισμούς στη βάση καθαρά κομματικών κριτηρίων, με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να διαμηνύει ότι δεν τέθηκε θέμα κομματικών λιστών.

Βολές από την ΕΔΕΚ

«Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Κύπριοι πολίτες βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, χιλιάδες οικογένειες ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι νέοι και νέες της Κύπρου

μεταναστεύουν μαζικά, η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιμένει να υπηρετεί την αναξιοκρατία, τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις σκοπιμότητες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ

Όπως επισημαίνει, οι κομματικοί διορισμοί της νέας Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις συναλλαγές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη με το ΔΗΣΥ και με άλλα κόμματα, αλλά και τη συνειδητή της προσπάθεια για πλήρη έλεγχο της κρατικής μηχανής στη βάση αναξιοκρατικών κριτηρίων και εσκεμμένων αποκλεισμών.

«Οι υποσχέσεις κύκλων του Προεδρικού για δήθεν διορισμούς εξωκομματικών προσωπικοτήτων και απεξάρτηση από τα κομματικά δεσμά, διαψεύδονται από τα γεγονότα. Οι μόνες δεσμεύσεις που τελικά τηρεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι οι δεσμεύσεις της έναντι στο κομματικό κατεστημένο».

«Άραγε με ποια ανταλλάγματα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαργυρώνουν τις δοσοληψίες τους με την κυβέρνηση Αναστασιάδη; Μήπως με τη στήριξη ή με την ανοχή ή με τη σιωπή που προσφέρουν στην κυβέρνηση Αναστασιάδη σε άλλα θέματα», διερωτήθηκε το κίνημα.

Αιχμές Κινήματος Οικολόγων

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Οικολόγων, που τονίζει ότι οι διορισμοί για την ΕΔΥ έγιναν και πάλι στη βάση κομματικών κριτηρίων. «Η αναξιοκρατία, τα μικροκομματικά συμφέροντα, οι σκοπιμότητες κλπ, ζουν και βασιλεύουν», σημειώνει.

Οι Οικολόγοι διερωτώνται που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Πρόεδρου Αναστασιάδη για την αξιοποίηση των πιο λαμπρών μυαλών του τόπου; «Μήπως με αυτές τις κινήσεις του ο Πρόεδρος θέλει να μας πει ότι τα λαμπρά μυαλά, είναι μόνο τα κομματικά των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, και ΑΚΕΛ; Υπενθυμίζουμε ότι αυτά ακριβώς τα κόμματα είναι που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και τον έφεραν επανειλημμένα στην καταστροφή», σημειώνεται.

Δυστυχώς, προσθέτει το κίνημα, « βλέπουμε τη συνηθισμένη προσπάθεια ελέγχου της κρατικής μηχανής και των συναλλαγών μεταξύ των κυρίαρχων κομμάτων».

Προεδρικό: «Καμία κομματική λίστα στους διορισμούς»

Άμεση η αντίδραση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα, προχώρησε στο διορισμό Προέδρου και Μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), με επιλογή προσώπων αδιαμφισβήτητου κύρους και επιστημονικής κατάρτισης και όχι στη βάση κομματικών λιστών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει επίσης, ότι η επιλογή των προσώπων που έχουν διοριστεί έγινε και με το κριτήριο της αποφασιστικότητας τους να υλοποιήσουν την τόσο απαραίτητη επικείμενη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

"Εξάλλου, ο νέος τρόπος λειτουργίας της ΕΔΥ, που θα ανακοινωθεί σύντομα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διασφαλίζει απόλυτα την αντικειμενικότητα στις προσλήψεις και στις προαγωγές στη Δημόσια Υπηρεσία, χωρίς οποιοδήποτε περιθώριο για κομματικές παρεμβάσεις" κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα