Παππάς: Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν όταν έχουμε συμφωνία

Δηλώσεις Νίκου Παππά που δείχνουν στο βάθος… κούρεμα. «Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν μόλις επιτύχουμε μία συμφωνία» είπε ο ίδιος, ενώ το τραπεζικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση, με οικονομικούς παράγοντες να επισημαίνουν πως μέχρι χθες το απόγευμα η ρευστότητα στις τράπεζες άγγιζε τα 800 εκατ. ευρώ! Πράγμα που σημαίνει

πως εφόσον συνεχιστεί αυτή η κίνηση στα ΑΤΜ με τις αναλήψεις και εφόσον η ΕΚΤ δεν δώσει χρήματα, είναι πολύ πιθανό από Δευτέρα να χρειαστούν δραστικά μέτρα, όπως το «κούρεμα» καταθέσεων.

«Οι ελληνικές τράπεζες θα ξανανοίξουν, όταν η χώρα φθάσει σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αμέσως μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής», δήλωσε την Πέμπτη σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα».

Την ίδια στιγμή ο κ. Παππάς έκανε διαφορετική δήλωση στο Bloomberg, λέγοντας: «Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δημοψηφίσματος της Κυριακής».

Keywords
Τυχαία Θέματα