Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή γα το Σύμφωνο Συμβίωσης

Προς ολοκλήρωση φαίνεται να οδεύει η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σύμφωνα με τη Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου.

Η κατ` άρθρον συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου συνεχίστηκε σήμερα σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την κυπριακή κοινωνία. Είναι ένα δύσκολο νομοσχέδιο και δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε ή να ιδρύσουμε μια τρίτη μορφή γάμου» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας

η κ. Κυριακίδου εξηγώντας πως την ίδια ώρα όμως πρόθεση είναι να θεσμοθετηθεί η πολιτική ένωση δύο ανθρώπων, ομόφυλων ή ετερόφυλων και να κατοχυρωθούν τα συνταξιοδοτικά ή κληρονομικά τους δικαιώματα.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό τον πολιτικό στόχο συζητούμε έχοντας σχεδόν καταλήξει στην ολοκλήρωση της συζήτησης σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την πολιτική συμβίωση στην Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση η οποία τίθεται είναι «ότι όποιοι αποφασίζουν να προσυπογράψουν πολιτική συνένωση δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα