Βόλεϊ: Από νίκη σε νίκη η Pokka ΑΕ Καραβά

Η Pokka ΑΕ Καραβά πάει από νίκη σε νίκη το τελευταίο διάστημα. Την Παρασκευή κέρδισε και τον Παφιακό με 3-0 σετ στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής και ισοβαθμεί με τον Παφιακό στη δεύτερη θέση.H Pokka ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο παιχνίδι έστω και εάν οι Παφίτες ήταν ανταγωνιστικοί στο δεύτερο και τρίτο σετ.

Η Pokka ΑΕ Καραβά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στο πρώτο σετ

αφού κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και κέρδισε άνετα με 25-13. Ο Παφιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος και με πολλά λάθη.

Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό αφού ο Παφιακός ανασυντάχθηκε και έπαιξε πολύ καλά περιορίζοντας τα λάθη. Από την άλλη η Pokka ΑΕΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς με συνέπεια ο αγώνας να μετατραπεί σε ντέρμπι. Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» πιο οργανωμένοι στα κρίσιμα σημεία κέρδισαν το σετ με 25-23 και πήραν προβάδισμα δυο σετ. Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο σετ με την Pokka ΑΕΚ να κερδίζει 25-23 και 3-0 σετ και να κάνει βαθμολογικό άλμα.

Pokka ΑΕ Καραβά (Χ. Καννεστράτσι):Κνέζεβιτς, Αντωνιάδης,Ροδόλφο, Ράμμα, Ράντιτς, Χριστοφή. Λίμπερο: Χ’’Δαμιανού.

Παφιακός (Σπ. Πρωτοψάλτης):Ευσταθίου, Κωνσταντινίδης, Μπατίστα, Μπουρκόφσκι, Οικονομίδης, Ιβάνκοβιτς. Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

Θεμιστόκλειο: Ανόρθωσις – Αναγέννηση Δ.2-2 (Σετ:23-25,25-22,23-25,23-25)

Η Αναγέννηση αιφνιδίασε την Ανόρθωση και προηγήθηκε σχεδόν σε όλο το πρώτο σετ εκτός από ένα στάδιο στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ που προηγήθηκε με 16-15 η Ανόρθωσις. Η Αναγέννηση προηγήθηκε μάλιστα με 19-24. Η κακή υποδοχή των «πρασίνων» και το ανέβασμα της Ανόρθωσις στο μπλοκ όμως έφεραν το σετ στην κόψη του ξυραφιού αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 23-24. Τελικά, με ένα μπλοκ – άουτ η Αναγέννηση πήρε τον πόντο που ήθελε κερδίζοντας το πρώτο σετ με 23-25 και προηγήθηκε με 0-1.

Στο δεύτερο σετ οι δυο ομάδες στα αρχικά στάδια πήγαιναν πόντο – πόντο, αλλά στη συνέχεια η Ανόρθωσις βελτιώθηκε και προηγήθηκε 15-9.

Η Αναγέννηση βελτιώθηκε όμως στο μπλοκ και μείωσε στους τρεις πόντους 17-15, αλλά οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν και πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων 20-16. Με όπλο πάλι το μπλοκ η Αναγέννηση έμενε κοντά στο σκορ αφού μείωσε στους δυο 21-19. Παρά την πίεση που άσκησε η Αναγέννηση, η Ανόρθωσις πήρε το σετ με 25-22 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι Δερυνειώτες μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγήθηκαν 5-8. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βελτιωθούν με συνέπεια να προηγηθούν με 16-12. Κάποια λάθη της Ανόρθωσις επέτρεψαν στους Δερυνειώτες να μειώσουν στον πόντο 16-15. Μετά από μάχη η Ανόρθωσις κέρδισε τελικά με 25-23 και ανέτρεψε το σκορ.

Στο τέταρτο σετ η μάχη συνεχίστηκε, αφού οι δυο ομάδες πρόσφεραν θέαμα με την Ανόρθωση να καταφέρνει να προηγηθεί 17-12. Οι Δερυνειώτες δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν και άλλο σε 17-15 εκμεταλλευόμενοι την κακή υποδοχή της Ανόρθωσης γύρισαν το παιχνίδι και κέρδισαν το σετ με 23-25 ισοφαρίζοντας σε 2-2 οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ.

Ανόρθωσις (Μαρ. Κοντός): Γκιουλέ, Τσιάρτσκι, Δημητρίου, Μιχαϊλοβιτς, Γ. Κοντός, Γ. Χρυσοστόμου. Λίμπερο: Πλατρίτης.

Αναγέννηση Δ.(A. Κωνσταντίνου): Καραγιάννης, Ανδρ. Χρυσοστόμου, Ελευθερίου, Ντουβάρτσι, Αρμενάκης, Ττόφιας. Λίμπερο: Χρ. Χρυσοστόμου.

Λύκειο Λατσιών: Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών – Νέα Σαλαμίνα Ο-3 (Σετ:15-25,23-25,18-25)

Η Νέα Σαλαμίνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε δύσκολα τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών με 0-3 σετ στο Λύκειο Λατσιών.

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες η Ν. Σαλαμίνα εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της από τον αξιόμαχο Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών κέρδισε το πρώτο σετ με 15-25 και προηγήθηκε με 0-1 στα σετ. Οι γηπεδούχοι μη έχοντας τίποτα να χάσουν έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ στο δεύτερο σετ μετατρέποντας σε ντέρμπι τον αγώνα.

Ωστόσο, η εμπειρία της Ν. Σαλαμίνας ήταν καταλυτική με συνέπεια να κερδίσει 23-25 και να προηγηθεί με 0-2 σετ. Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε συγκεντρωμένα και παρά την πολύ καλή προσπάθεια των Λατσιωτών κέρδισε με 18-25 κάνοντας το 0-3.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών (Α. Τοφής): Χ’’Αθανασίου,Χαριδήμου, Κουλέντης,Τοφής, Προύσαλλης, Μιχαήλ.

Νέα Σαλαμίνα (Λ. Ρέινολτς): Λιοτατής, Χάντ, Ζηκάκης, Μπαγιάν, Γ. Χρυσοστόμου, Προδρόμου.Αλλαγές: Σοφοκλέους, Καλαφάτης, Λίμπερο: Τέγκενροτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα