Νέο πλάνο στις ακαδημίες με Ντε Γιόνγκε και... ψυχολόγο

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου επιδιώκει τη συνεχή αναβάθμιση της ώστε να παρέχει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της, τις καλύτερες συνθήκες εκμάθησης των μυστικών του ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της Νέας Σαλαμίνας:

"Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου επιδιώκει τη συνεχή αναβάθμιση της ώστε να παρέχει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της, τις καλύτερες συνθήκες εκμάθησης των μυστικών του ποδοσφαίρου.

Από την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου έχει εκπονηθεί μελέτη για το πρόγραμμα ανάπτυξης και προπονήσεων σε όλες τις ηλικίες που να βασίζεται

σε κοινό σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στο σύστημα της πρώτης ομάδας της Νέας Σαλαμίνας. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και το πλάνο θα υλοποιείται σταδιακά έτσι που με την έναρξη της επόμενης περιόδου να εφαρμοστεί στο σύνολο του. Στην αναδιοργάνωση της Ακαδημίας της Νέας Σαλαμίνας σημαντική συμβολή έχει ο προπονητής της πρώτης ομάδας, κύριος Jan De Jonge ο οποίος έχει μακρόχρονη εμπειρία στην Ολλανδία σε τμήματα υποδομής.

Μέσα στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου και καινοτόμου προγράμματος η συμπερίληψη και η παρουσία ψυχολόγου είναι αναγκαία και οι ποδοσφαιριστές και προπονητές της Ακαδημίας της Νέας Σαλαμίνας θα έχουν την υποστήριξη του ψυχολόγου της πρώτης ομάδας, κύριου Πάμπου Ευσταθίου. Η υποστήριξη περιλαμβάνει προσωπικές αξιολογήσεις και συνεντεύξεις, διαλέξεις και εργαστήρια με τους αθλητες και το το τεχνικό επιτελείο της ακαδημίας.Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη συνεχή αξιολόγηση και ενδυνάμωση των νεαρών ποδοσφαιριστών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία στον ψυχολογικό τομέα αλλά και γενικότερα η καλλιέργεια χαρακτηριστικών όπως η αυτοπεποίθηση και η ομαδικότητα. Αθλητές του σωματείου είχαν την δυνατότητα να έχουν μια πρώτη εμπειρία με τον κύριο Πάμπο Ευσταθίου από όπου και το φωτογραφικό υλικό.

Συνεχής θα είναι και η επιμόρφωση των προπονητων, αλλά και οι παρουσιάσεις στους γονείς, με σκοπό να υπάρχει συνεργασία προπονητή-ψυχολόγου-γονέα- αθλητή, και στόχο την συνεχή αλλά και σωστή ανάπτυξη καί στήριξη των αθλητών.

Οι προπονήσεις της Ακαδημίας της Νέας Σαλαμίνας πραγματοποιούνται σε τρία κλιμάκια, στη Λάρνακα, στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και στη Λεμεσό, σε γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα και υπό την καθοδήγηση διπλωματούχων προπονητών. Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές και πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24663090".

Keywords
Τυχαία Θέματα