Πρώτο δείγμα Μητσοτάκη θετικό, λένε στη ΝΔ

Με το «καλημέρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστοποίησε ότι οι σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου – λεωφόρου Συγγρού εισέρχονται σε μία νέα εποχή σκληρής αντιπαράθεσης. Η λέξη «συνεννόηση» δεν υπάρχει στο πολιτικό λεξιλόγιο της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, για όσο τουλάχιστον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί αυτήν την καταστροφική πολιτική στην οικονομία και το κράτος. Με προφανή στόχο να αποστείλει σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό, αλλά πολύ περισσότερο στο

εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η εντολή που έλαβε δεν είναι να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τους έλληνες πολίτες, απορρίπτοντας όπως είπε χαρακτηριστικά την α λα καρτ συναίνεση στην κυβέρνηση.

Επιχείρηση «πολιτικό Κέντρο»

Κάτι παραπάνω από ευδιάκριτος και ο εκλογικός στόχος της ΝΔ, καθώς ο νέος πρόεδρος του κόμματος «πολιορκεί» εξ αρχής το χώρο του πολιτικού Κέντρου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τρεις φορές κατά την ομιλία του στην ΚΟ στην επιδίωξη να εκφράσει τη δημιουργική Ελλάδα, τους πολιτικά άστεγους, τον κρίσιμο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας ξεκάθαρη τη βούλησή του να κερδίσει τον μεσαίο χώρο και να απαγορεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ την επέκταση του προς τα δυναμικότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσει η εκλογή Μητσοτάκη και οι σοβαρές παρενέργειες που ήδη αναπτύσσονται στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, επιτρέπουν στη νέα ηγεσία να θεωρεί πως δεν είναι μακριά ο χρόνος που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας, προεξοφλώντας ότι η στρατηγική του Μαξίμου τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός αυτής θα προσκρούσει στα αδιέξοδα του λαϊκισμού και της προχειρότητάς της.

Στα ανώτερα κλιμάκια της ΝΔ εξέφραζαν απορία για την επιλογή του κ. Τσίπρα να επιλέξει τα πεπραγμένα της θητείας Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να πλήξει τη νέα ηγεσία, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο τερέν είναι μάλλον προνομιακό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «η αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ προς κάθε έννοια αξιοκρατίας είναι πλέον εμπεδωμένη στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Παρότι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν την Παρασκευή με… νόημα, πως ο νέος πρόεδρος δεν βιάζεται να συναντήσει τον Πρωθυπουργό (με τον οποίο όπως τόνισε τον χωρίζει άβυσσος), τελικώς λόγω των υποχρεώσεων του κ. Τσίπρα στο Νταβός, το ραντεβού επισπεύσθηκε και θα πραγματοποιηθεί. την ερχόμενη Τρίτη.

Στη ΝΔ δεν συμφωνούν με όλα τα ονόματα που διακινούνται για το ΕΣΡ, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Ομως υπάρχει έντονος προβληματισμός για διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως αυτή που «μετατρέπει τον αρμόδιο υπουργό σε καναλάρχη»

Από Δευτέρα, εξάλλου, αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων της ΝΔ, με τα φαβορί να είναι οι Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρώτος θα επιφορτιστεί με την ευθύνη της οργάνωσης της ΚΟ ενώ ο δεύτερος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της προετοιμασίας του επικείμενου τακτικού Συνεδρίου, το οποίο προσδιορίζεται για τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν οι συντονιστές και οι επικεφαλής των διαφόρων τομέων, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι η στάση των βουλευτών κατά την προεκλογική περίοδο του δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του κόμματος και στη διανομή ρόλων στην ΚΟ ελεύθερα, αξιοκρατικά και χωρίς δεσμεύσεις. Ούτως ή άλλως η επιλογή του προεδρείου της ΚΟ και του εκπροσώπου Τύπου επιδοκιμάστηκαν από την πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών, αλλά και από την πλευρά Μεϊμαράκη, συνεργάτες του οποίου σημειώνουν, ότι πολλοί εξ αυτών είχαν στηρίξει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ στην κούρσα διαδοχής.

Δεν ψηφίζει το Ασφαλιστικό

Εντός της επομένης εβδομάδος, μάλιστα, πρόκειται να οριστικοποιηθεί και η πρόταση για την παρέμβαση στο Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης, εκτός και εάν αυτή αλλάξει άρδην και προσεγγίσει το πνεύμα και τις προτάσεις της ΝΔ. Στη Συγγρού έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για την παρουσίαση των θέσεων για το Ασφαλιστικό πριν από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή. Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος την Παρασκευής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή. «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους εργαζομένους, τους συνταξιούχους. Τιμωρεί δηλαδή την εργασία, που τόση ανάγκη την έχει η ελληνική οικονομία για να πάρει και πάλι μπρος. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται πόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Την προσεχή Δευτέρα, τέλος, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στη ΝΔ για τη στάση στο θέμα του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Από τη ΝΔ δεν επιθυμούν να τορπιλιστεί η καταρχήν συμφωνία για το προεδρείο του ΕΣΡ, ωστόσο, δεν έχουν σκοπό να παρακολουθήσουν τη σπουδή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. Προφανώς και στη ΝΔ δεν συμφωνούν με όλα τα ονόματα που διακινούνται για το ΕΣΡ, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Ομως υπάρχει έντονος προβληματισμός για συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως αυτή που «μετατρέπει τον αρμόδιο υπουργό σε καναλάρχη», όπως λένε χαρακτηριστικά. Δεν αποκλείεται να ζητήσει η ΝΔ συνολική επανεξέταση του νόμου, καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη που γνωρίζουν την υπόθεση, ο εν λόγω νόμος αντίκειται στο κοινοτικό κεκτημένο δείχνοντας και στην περίπτωση της Πολωνίας όπου έχει διαπιστωθεί ανάλογο πρόβλημα.

The post Πρώτο δείγμα Μητσοτάκη θετικό, λένε στη ΝΔ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα