Βίτσας: Όχι σε λύση Κυπριακού με κατοχικά στρατεύματα

«Λύση βιώσιμη, η οποία να ξεφεύγει από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και από τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι δύσκολο να υπάρξει», σχολίασε ο αναπληρωτής Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Δεν μπορεί να υπάρχει λύση με κατοχικά στρατεύματα στη μισή χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι: «Θα πρέπει να είναι μια λύση που

θα έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του κυπριακού κράτους, με την αναγνώριση των διαφορετικοτήτων, με τον ομοσπονδιακό του χαρακτήρα, αλλά και με τη διεθνή του αναγνώριση».

Ο κ. Βίτσας σχολίασε περαιτέρω ότι «φαίνεται ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις», κάλεσε όμως την τουρκοκυπριακή ηγεσία «να πάψει να επηρεάζεται τόσο έντονα από την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας».

«Αυτό που διεκδικούμε σαν Ελλάδα, είναι η δίκαιη λύση για την Κύπρο και δίκαιες λύσεις για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, γιατί από ’κεί ξεκινάει το πρόβλημα», επισήμανε και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στη δημιουργία τριγώνων σταθερότητας στην περιοχή Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, Ελλάδα-Κύπρος-Ιορδανία, εκτιμώντας ότι «θα παίξουμε ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της περιοχής μετά την ειρήνευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα