Έτσι θα σας αγαπήσουν στην εταιρεία όπου εργάζεστε

Τι είναι αυτό που κάνει έναν οργανισμό να ξεχωρίζει από τους άλλους; Σε αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει με επιτυχία και μπόλικη δόση χιούμορ ο γκουρού και πολυβραβευμένος Gareth Jones.

Ο καθηγητής του London Business School, ο οποίος θεωρείται ειδικός στους τομείς της οργάνωσης, της ηγεσίας και της αλλαγής ενός οργανισμού παρέδωσε μια σπουδαία διάλεξη, η οποία έθετε εύστοχα ερωτήματα και έδινε έξυπνες

απαντήσεις.

Στο πλαίσιο του “Life Changing Ideas”, ο Jones επικεντρώθηκε στο θέμα της Ηγεσίας παρουσιάζοντας σύγχρονες ιδέες και πρακτικές για την ανάπτυξη ηγετικών προσόντων, με έμφαση στους αυθεντικούς ηγέτες και τους αυθεντικούς οργανισμούς.

Έλλειψη εμπιστοσύνης, κυνισμός, μοναξιά

Σύμφωνα με τον Jones, ένα από το βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των υπαλλήλων τους προς τους προϊστάμενούς τους.

«Δεν εμπιστευόμαστε τις τράπεζες, τους πολιτικούς, τους διευθυντές μας», είπε ο Jones, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια για τον κυνισμό που διακατέχει τους ανθρώπους στην σύγχρονη ζωή.

Ο ίδιος μίλησε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εξηγώντας ότι οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο μοναχικοί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το bowling ως άθλημα έχει αυξηθεί- μόνο που μιλάμε για το μοναχικό bowling.

«Aπό το να επιδιώκουμε να κάνουμε τους ανθρώπους πιο πολύτιμους για τους οργανισμούς, φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τους οργανισμούς πιο πολύτιμους για τους ανθρώπους» πρόσθεσε, θέλοντας έτσι να δείξει την υποβάθμιση του ανθρώπου και της αξίας του, από τις ίδιες τις εταιρείες.

Σημειώνεται ότι ο Jones έχει διαπρέψει τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και στον επιχειρηματικό, ενώ έχει περιληφθεί κατ' επανάληψη στον κατάλογο των "Thinkers50", των πιο διακεκριμένων στοχαστών στον κόσμο.

Το “Life Changing Ideas” είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, με μεγάλο χορηγό την Ελληνική Τράπεζα, μέσω της οποίας ο οικονομικός κόσμος της Κύπρου, και όχι μόνο, θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να ακούσει έξι γκουρού του μάνατζμεντ και της επιχειρηματικότητας.

Τη σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” στηρίζουν οι ΟΠΑΠ Κύπρου και Wargaming, και η κάβα Spectus. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Sigmalive και το περιοδικό Capital Today.

Μπορείτε να εγγραφείτε στις επόμενες διαλέξεις και να μάθετε περισσότερα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα