Βιογραφικό υποψηφίου δημάρχου Λάρνακας Αλέξη Μιχαηλίδη

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου δημάρχου Λάρνακας, Αλέξη Μιχαηλίδη.

Ο Αλέξης Κρατίνου Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λάρνακα. Φοίτησε στο Δημοτικό Κωνσταντίνου Καλογερά και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Το 1970 με υποτροφία φοίτησε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού όπου το 1974 απέκτησε τίτλο Β.Α και το 1976 τίτλο Μ.Α στη Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Από το 1976 μέχρι σήμερα είναι ιδιόκτητης της ιδιωτικής οικογενειακής εταιρείας Σοφοκλής Μιχαηλίδης και Υιοί, που ασχολείται με εισαγωγές, την βιομηχανία και το λιανικό

εμπόριο.

Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα και έχει γνώση της Γαλλικής.

Συνέβαλε στην ετοιμασία των μελετών, την εξεύρεση χρηματοδότησης και την εκτέλεση έργων όπως η ανάπλαση της Πλατείας Ερμού, Κάστρου, Αγίου Λαζάρου και Παλλάς καθώς και του μονοπατιού της φύσης στην Αλυκή Λάρνακας. Εργάστηκε για την υλοποίηση μεγάλων έργων στην πόλη, όπως η ανάπλαση της Πιαλέ Πασιά, της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη και της εντός Δημοτικών ορίων Λεωφόρου Αμμοχώστου. Ουσιαστικό ρόλο διαδραμάτισε και στο σχεδιασμό και στην έναρξη της Β’ φάσης του αποχετευτικού συστήματος.

Συνέβαλε στη δημιουργία είκοσι και πλέον πάρκων σε γειτονιές και τη μεταμόρφωση της ακτής Μακένζυ στο θελκτικότερο κέντρο αναψυχής και ψυχαγωγίας στην Κύπρο.

Με δική του συμμετοχή ο ΔΗΜΟΣ Λάρνακας κέρδισε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως MEDURBS, URBACT κ.α. με αποτέλεσμα η πόλη να επωφεληθεί τεχνογνωσία και χρηματοδοτήσεις. Ενώ παράλληλα, έγιναν και ειδικευμένες μελέτες για έργα ανάπτυξης και εκπονήθηκε στρατηγικός σχεδιασμός με προοπτικές ανάπτυξης για την πόλη από το 2020 μέχρι το 2040. Πρωτοστάτησε στην αναβάθμιση της δημοτικής βιβλιοθήκης, στην δημιουργία του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου της πόλης, στην δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου, της Δημοτικής πινακοθήκης και στην απόκτηση ιδιόκτητης στέγης για το Θέατρο Σκάλα στο πρώην σινεμά Αττικό.

Θεσμοθέτησε την εκδοτική πολιτική του Δήμου ώστε να ενθαρρύνεται, να υποβοηθείται και να δημοσιεύεται κάθε έρευνα για την μακραίωνη ιστορία της πόλης. Αγωνίστηκε για την αλλαγή των πολεοδομικών κανονισμών του ΚΟΤ ούτως ώστε να επιτραπεί η αδειοδότηση των Ξενοδοχείων Πόλεως (γνωστά ως City Hotels) αναβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν και διανοίγοντας για την πόλη μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου συντάχθηκαν ειδικοί πολεοδομικοί κανονισμοί για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στο αστικό εμπορικό κέντρο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανάπλαση των τεσσάρων πλατειών και το σχέδιο Άγγελου Δημητρίου στις Φοινικούδες συνέβαλε στο να καταστεί σήμερα η περιοχή το θελκτικότερο αστικό-τουριστικό κέντρο της Κύπρου.

Έχει γράψει 11 βιβλία για την πόλη της Λάρνακας και την ιστορία της. Δύο βιβλία έχουν αντικείμενο την 4χιλιετή ιστορία της υδατοπρομήθειας της πόλης. Αποτέλεσαν νομικά τεκμηριωμένη απάντηση στις αβάσιμες οικονομικές απαιτήσεις του ΕΒΚΑΦ (€150,000,000) για δήθεν μη εξουσιοδοτημένη χρήση από την πόλη του υδραγωγείου του Μπεκίρ Πασά. Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και είναι προσωπικότητα ευρείας αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους. Το ΑΚΕΛ τον ψήφισε αντιδήμαρχο Λάρνακας για δύο πενταετίες. Το ΔΗΚΟ τον τιμά εκλέγοντας τον στο Δημοτικό Συμβούλιο για τέσσερεις θητείες. O ΔΗΣΥ τον εμπιστεύεται προσφέροντας του σήμερα στήριξη για την θέση του Δημάρχου δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την ακεραιότητά του.

Υπηρεσία στα κοινά:

Διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ από το 2013-2016. Υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Λάρνακας από το 2001-2011 και Δημοτικός Σύμβουλος από το 1991 μέχρι το 2001. Για 20 χρόνια υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας με εμπειρίες στον συντονισμό όλων των δυνάμεων της πόλης και των αναπτυξιακών της επιδιώξεων. Είναι μέλος σωματείων με σημαντική πνευματική, ανθρωπιστική και πολιτιστική δράση όπως το ΚΥΚΕΜ, την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, την Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών, το Ίδρυμα Πιερίδη, τον Σύνδεσμο Ευημερίας Ηλικιωμένων Λάρνακας και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Λυκείου Αγίου Γεωργίου. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας από το 2001 μέχρι το 2006 και του Αποχετευτικού Συμβουλίου Λάρνακας από το 1991 μέχρι το 2011. Ως Δημοτικός Σύμβουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1996 του Περιφερειακού Θεάτρου Σκάλα και για 15 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Από το 1986 μέχρι το 2013 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και των Ομάδων Μελετών του ΔΗΚΟ (επιτροπή εμπορίου) και υπήρξε σύμβουλος του Προέδρου του ΔΗΚΟ για τα θέματα των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από το 2002-2006 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Από το 1992 πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της πλούσιας πολιτιστικής ζωής στην πόλη. Από το 1992 εκπροσώπησε το δήμο Λάρνακας σε διάφορα Ευρωπαϊκά Δίκτυα πόλεων που αφορούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου σε πολλά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Αρθρογραφεί στον Κυπριακό τύπο από το 1976 για θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος. Το 1974 σαν έφεδρος υπηρέτησε στον Πενταδάκτυλο (Κλεπίνη).

Keywords
Τυχαία Θέματα