Βελτίωση επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Developing Future Careers Through Personalised Guidance - guidEU, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2) και έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2016. Το guidEU είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ έξι εταίρων οργανισμών από τέσσερις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές.

Τι είναι

το έργο guidEU;

Το έργο guidEU είναι η απάντηση στην πρόκληση των προτεραιοτήτων του Europe 2020 στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στον τομέα των νέων και της πρόωρης εγκατάλειψης τους από το σχολείο στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, στον τομέα της ελεύθερης διακίνησης ανάμεσα στα σύνορα από τους εργαζόμενους και στον τομέα της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του έργου;

Ο κύριος σκοπός του έργου είναι να αποτρέψει την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου και την αποσύνδεσή τους από την αγορά εργασίας μέσω της παροχής ενός εξατομικευμένου, υψηλής ποιότητας συστήματος επαγγελματικού προσανατολισμού και εργαλείων που να στηρίζουν τους νέους με την εξερεύνηση επαγγελματικών ευκαιριών και να τους βοηθούν να ξεπεράσουν την έλλειψη εκπαιδευμένων συμβούλων. Το έργο στοχεύει να εγκαθιδρύσει δυνατούς συνδέσμους μεταξύ σχολείων, εκπαιδευτικών φορέων, εργοδοτών και γονέων σε διάφορες χώρες, για να φέρει μαζί το πρόγραμμα σπουδών με διεθνείς ευκαιρίες απασχόλησης και να μειώσει τις αναντιστοιχίες στις δεξιότητες και τις επιλογές σταδιοδρομίας.

Το σύνθετο σύστημα επαγγελματικού προσανατολισμού θα είναι μια σταθερή υποστήριξη στην ακαδημαϊκή αυστηρότητα, με επαρκείς πόρους, δημιουργώντας ισχυρές διασυνδέσεις με τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και την παροχή συμβουλών, καθώς και τα δίκτυα συνεργασίας του σχολείου. Έμμεσα, το έργο θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες των μελλοντικών ανθρώπινων πόρων.

Η βέλτιστη και επαγγελματική, πλαισιωμένη σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμβουλευτική σταδιοδρομία σκοπό έχει να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν πλήρως την προσωπικότητά τους και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας, καθώς και τις δεξιότητες απασχολησιμότητας που στηρίζουν την επιτυχία στην επιτυχημένη μελλοντική ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η κοινοπραξία του έργου

Η κοινοπραξία των εταίρων είναι αρκετά προηγμένη, αφού εμπλέκει τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια σχολεία και οργανισμούς που είναι ενεργοί στον τομέα της εκπαίδευσης/κατάρτισης, από συνολικά τέσσερις χώρες: Κύπρος (Eurosuccess Consulting &Highgate Private School), Πολωνία (OIC Poland Foundation &Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych), Ισπανία (Instituto Secular "Hijas de la Natividad de María" - CPR Nuestra Sra del Carmen) και Τουρκία (Akdeniz Ilce Milli Egitim Mudurlugu).

Εναρκτήρια συνάντηση στο Λούμπλιν, Πολωνία

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου στην πόλη Λούμπλιν της Πολωνίας, στις εγκαταστάσεις του οργανισμού OIC Poland Foundation. Οι εταίροι συζήτησαν εις βάθος τα παραδοτέα του έργου, τα βήματα που πρέπει να παρθούν αρχικά, καθώς επίσης και για τα επικείμενα χρονοδιαγράμματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου (01/09/2016 – 31/08/2019), καθώς επίσης και μετά το τέλος του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ομάδες - στόχους (μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και θα προσφέρει επίσης και την ευκαιρία για περαιτέρω διάδοση των αποτελεσμάτων του.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο guidEU, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα