Βαυαρία: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας εν όψει G7

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν, όπου την Κυριακή ξεκινά η σύνοδος των επτά οικονομικά ισχυρότερων χωρών, του G7.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ξέσπασαν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Χτυπώντας τύμπανα και ντέφια οι διαδηλωτές

φώναζαν το σύνθημα «τούβλο τούβλο, τοίχος σταματήστε το G7 και κάντε το σύστημα να καταρρεύσει».

Στα πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν τα συνθήματα «πολεμήστε το G7 και επαναστατήστε» και «G7 πήγαινε στο διάολο! Μου αρέσει ο Πούτιν».

Τουλάχιστον 17.000 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου της συνόδου στις βαυαρικές Άλπεις και άλλοι 2.000 Αυστριακοί αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο σε μία σύνοδο που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μάχη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, το Μεσανατολικό και η κρίση στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύνοδο που θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, που αποκλείστηκε από το G8 πέρυσι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα