ΑΕΛ: Για την ώρα συνεχίζει, όμως…

Εάν δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση, παραμένει ο Ανδρέας Σοφοκλέους, αλλά ο προϋπολογισμός θα μειωθεί δραστικά
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αντρέας Σοφοκλέους προχθές στη συνέλευση το τόνισε δύο φορές: «Ο κύκλος μου στην ΑΕΛ έχει κλείσει». Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθάρισε ότι αν δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση στη γενική συνέλευση,

που θα συγκληθεί εντός δύο εβδομάδων, θα παραμείνει στη θέση του με χαμηλό προϋπολογισμό. Αν, για χάρη συζήτησης, δεν βρεθούν άτομα για να αναλάβουν τις τύχες της ΑΕΛ και να επιτρέψουν στον κ. Σοφοκλέους να αποχωρήσει και το νέο μοντέλο στην ΑΕΛ (χαμηλός προϋπολογισμός) λειτουργήσει, είναι πολύ πιθανό ο κ. Σοφοκλέους να παραμείνει για αρκετό διάστημα ακόμα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του λεμεσιανού σωματείου.

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος μπορεί να πιστεύει ότι έκλεισε ο κύκλος του, μπορεί να μην αποδέχθηκε τις παρακλήσεις διάφορων φίλων της ΑΕΛ να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει πρόεδρος, όμως δεν αποκλείεται τελικά να συνεχίσει αν δεν βρεθούν τα άτομα εκείνα (που πάντως δεν εμφανίστηκαν στην προχθεσινή συγκέντρωση - συνέλευση) για ν' αναλάβουν τη διοίκηση της ΑΕΛ. Και με εξαίρεση το μέλος Αντρέα Καμιναρίδη, που έδειξε διάθεση να εμπλακεί στα διοικητικά, δεν φαίνεται να υπάρχουν στον ορίζοντα άλλοι φίλοι της ΑΕΛ με πρόθεση να διοικήσουν το λεμεσιανό σωματείο.

Βάζει 1 εκατομμύριο
Φυσικά, πέρα από το διοικητικό, υπάρχει και η ομάδα. Ο πρόεδρος τόνισε τη διάθεση στη νέα τάξη πραγμάτων να βάλει ένα εκατομμύριο για το payroll της νέας περιόδου. Ταυτόχρονα κάλεσε τους φίλους της ΑΕΛ να συνεισφέρουν οικονομικά είτε αγοράζοντας μετοχές είτε διαρκείας είτε με άλλους τρόπους, και αυτά τα χρήματα θα προστεθούν στον προϋπολογισμό της ομάδας για τη νέα περίοδο. Ταυτόχρονα στην ΑΕΛ ξεκινούν μια μεγάλη προσπάθεια να ενεργοποιήσουν τους 200-250 επιφανείς ΑΕΛίστες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, αφού έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αν αυτοί δώσουν από 3000 μέχρι 5000 ευρώ στην ομάδα, τότε η ΑΕΛ ανεβαίνει επίπεδο και θα μπορεί να κάνει προϋπολογισμό με τον οποίο θα έχει πρωταγωνιστική πορεία.

Ερωτηματικό με Χριστοφόρου
Ο πρόεδρος θα είναι ο άνθρωπος που θα προωθήσει αυτήν την προσπάθεια. Το θέμα είναι με ποιον προπονητή. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου έχει συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο, όμως θα πρέπει να έχει μια πρώτη κουβέντα με τον Κύπριο τεχνικό, τόσο για τον μισθό του όσο και για το αν θέλει ή μπορεί να φτιάξει ομάδα με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος την Παρασκευή είπε στους φίλους της ΑΕΛ ότι ο κ. Χριστοφόρου είναι μαχητής και πως ελπίζει ότι θα παραμείνει. Πλέον ο λόγος είναι στον τεχνικό των «κίτρινων» για το αν θέλει να είναι μέρος της νέας προσπάθειας. Όλα είναι ανοικτά για την ώρα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο.

Αναπροσαρμογή συμβολαίων
Μετά υπάρχουν και οι παίκτες. Είτε έχουν συμβόλαια είτε όχι, με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι με τη διοίκηση για να αλλάξουν τους όρους της συνεργασίας τους. Αν αποδεχθούν, καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και παίκτες που υπολογίζονταν για τη νέα περίοδο ίσως υποχρεωθούν να αποχωρήσουν. Και εννοείται ότι οι παίκτες που θα έρθουν (ειδικά αν ο αριθμός θα είναι μεγάλος) θα πρέπει να έχουν σχετικά χαμηλά συμβόλαια και φυσικά καμιά σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον προγραμματισμό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να στελεχώσει την ομάδα με φθηνούς αλλά καλούς ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά με την υποσημείωση, ότι αν βοηθηθεί ο κ. Σοφοκλέους και το payroll αυξηθεί, τότε θα μιλάμε για εντελώς άλλα δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα