Κρίσιμη εβδομάδα για προγραμματισμό

Κρίσιμη, από κάθε άποψη, αναμένεται να είναι η εβδομάδα που μπαίνει αύριο, για τον προγραμματισμό της Ανόρθωσης. Από τη μια το απρόοπτο που σημειώθηκε με τον Ίσμα και από την άλλη η κάποια καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, υποχρεώνουν την «Κυρία» να τηρεί στάση αναμονής. Ούτως ή άλλως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρίστος Πουλλαΐδης απουσιάζει στο Βερολίνο, για τον χθεσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιστρέφει αύριο και, σε συνεργασία με τον Αντρέ Πάους, θα προωθήσουν άμεσα το θέμα του τεχνικού διευθυντή, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και ο προγραμματισμός.

Δεν

πιέζει ο χρόνος
Από τη στιγμή που ο χρόνος δεν πιέζει την Ανόρθωση, καθώς δεν συμμετέχει στην Ευρώπη, ο Χρίστος Πουλλαΐδης και οι συνεργάτες του θέλουν να αποφύγουν κάθε δυνατό ρίσκο και να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές, τόσο στο θέμα τεχνικού διευθυντή, όσο και στο θέμα του προγραμματισμού. Ήδη έχουν εντοπιστεί δύο-τρεις αξιόλογες περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών και αφού γίνει το τελικό κοσκίνισμα από αύριο Δευτέρα, υπολογίζεται ότι το όνομα του διαδόχου του Φαν Λέουβεν θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως. Το στοίχημα του Πουλλαΐδη και των συνεργατών του είναι να βρεθεί ο κατάλληλος, που θα μπορεί να δουλέψει στενά με τον Αντρέ Πάους και να αποφευχθούν οι περσινές παρεξηγήσεις. Είναι γι' αυτόν τον λόγο, που θα έχει βαρύνουσα θέση η άποψη και του ίδιου του Ολλανδού προπονητή της Ανόρθωσης, που αξίζει να αναφερθεί ότι συγκριτικά με την περσινή χρονιά, φέτος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μετεγγραφές που θα γίνουν.

Προσπαθούν να πείσουν Ίσμα
Στάσιμο παραμένει το θέμα του Ίσμαελ Γκονσάλβες. Η Ανόρθωση έχει επιλέξει την τακτική της υπομονής και του διακριτικού χειρισμού της όλης κατάστασης, ώστε να πειστεί ο Αφρικανός επιθετικός να επιστρέψει και να ενσωματωθεί στην ομάδα. Μετά τον πρόεδρο Χρίστο Πουλλαΐδη, επικοινώνησε μαζί με τον ποδοσφαιριστή και ο προπονητής της ομάδας, Αντρέ Πάους, προσπαθώντας να του εξηγήσουν ότι είναι προς το συμφέρον του να συνεχίσει στην Ανόρθωση. Ωστόσο, ο Ίσμα δεν έδειξε να πείθεται, αλλά στην Ανόρθωση είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν όσο χρειαστεί, χωρίς βεβαίως να παρατραβά και να ξεπερνά ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα. Άλλωστε, σε επαφή που είχαν Πουλλαΐδης και Πάους, έγινε ξεκάθαρο ότι αν χαλάσει οριστικά του Αφρικανού, τότε θα πρέπει να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις επιθετικών, αφού θα πρέπει να γίνει διπλή ενίσχυση. Ούτως ή άλλως, ακόμη και μετά τη συμφωνία με τον Ίσμα, είχε παρθεί η απόφαση για απόκτηση σέντερ φορ, που θα «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή και θα έχει το εύκολο γκολ.

Μάκος, Δημητρίου και Καμίνσκι
Πέραν του θέματος Γκονζάλβες, υπάρχουν άλλα τρία ανοιχτά, σημαντικά κεφάλαια στο θέμα των ανανεώσεων. Πρώτο και καλύτερο, εκείνο του Βέλγου τερματοφύλακα Τόμας Καμίνσκι, το οποίο δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει τόσο σύντομα και εύκολα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την απόφαση της Άντερλεχτ, η οποία για την ώρα δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις της. Δεν αποκλείεται, οι εξελίξεις να προκύψουν στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όταν οι Βέλγοι θα αρχίσουν να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την ερχόμενη χρονιά. Θέμα να πάει σε άλλη κυπριακή ομάδα δεν υπάρχει, συνεπώς η «Κυρία» είναι υποχρεωμένη να περιμένει την Άντερλεχτ. Αναφορικά με τις περιπτώσεις των Γρηγόρη Μάκου και Τζέισον Δημητρίου, τα πάντα είναι επίσης ρευστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αντρέ Πάους υπολογίζει και στους δύο και συνεπώς η διοίκηση θα πρέπει να βρει τη φόρμουλα, ώστε ο μεν Ελλαδίτης μέσος να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο δε διεθνής αμυντικός να το επεκτείνει, μέσω της αναπροσαρμογής προς τα κάτω, των απολαβών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα