Βαρηκοϊα στο σχολείο και αντιμετώπιση

Αν έχετε παιδί με πρόβλημα ακοής, θα δυσκολεύεται σίγουρα όχι μόνο στην παρακολούθηση των μαθημάτων του, αλλά και στην επικοινωνία του με τους γύρω του, ειδικά στο περιβάλλον του σχολείου, όπου αναγκάζεται καθημερινά να αλληλεπιδρά με πάρα πολλά άτομα, συχνά ταυτόχρονα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι καταλυτικός για την καλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον. Οι περισσότεροι όμως εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν ακριβώς τις δυσκολίες και τις ανάγκες ενός βαρήκοου παιδιού.

Το άρθρο αυτό ετοιμάστηκε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό, για να

μπορείτε οι γονείς να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε τους δασκάλους ή καθηγητές των παιδιών σας, ώστε να βοηθήσουν όσο περισσότερο και καλύτερα γίνεται το παιδί σας που αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής να έχει μια θετική εμπειρία στο σχολείο.

Αναφέρονται βασικές αλλά αναγκαίες πληροφορίες και επεξηγήσεις, ενώ προτείνονται συγκεκριμένες συμπεριφορές και στάσεις που θα πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί για να αντιμετωπίσουν κατάλληλα αυτά τα παιδιά.

Βαρηκοΐα στο σχολείο: Οδηγός για εκπαιδευτικούς

Τα βαρήκοα παιδιά ονομάζονται άτομα ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ) και όχι άτομα με ειδικές ανάγκες.Παρόλο που είναι επταπλάσια σε αριθμό από τα κωφά παιδιά δέχονται λιγότερη βοήθεια και κατανόηση.

Διαβάστε περισσότερα στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα