Πούτιν: Δεν μετανιώνω γιατί δεν κάνω ποτέ λάθη…!

Μια συνέντευξη, που θα συζητηθεί, παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ιταλία.

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στο Μιλάνο και συζήτησαν την προοπτική μείωσης των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, λόγω του ρόλου της στην ουκρανική κρίση.

Μιλώντας

στον αρχισυντάκτη της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, Luciano Fontana, διεμήνυσε ότι «είναι προς συμφέρον του ιταλικού λαού να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία».

Μάλιστα, απορρίπτοντας οποιαδήποτε κριτική σχετικά με τη στάση της χώρας του στο θέμα της Ουκρανίας, επισήμανε ότι δεν ευθύνεται η Ρωσία για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση. «Δεν επιβάλλαμε εμείς περιορισμούς σε εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες. Αντιθέτως, εμείς ήμασταν ο στόχος και έπρεπε να απαντήσουμε με ανάλογα, αμυντικά μέτρα», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει για το εάν υπάρχει κάποια ενέργεια για την οποία μετανιώνει στη ζωή του, ένα λάθος που δεν θα ήθελε ποτέ να επαναλάβει, ο Ρώσος πρόεδρος, μετά από σκέψη λίγων δευτερολέπτων είπε: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία τέτοια ενέργεια. Φαίνεται πως ο Θεός έχει οικοδομήσει με τέτοιο τρόπο τη ζωή μου ώστε να μην έχω κανένα λόγο να μετανιώνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα