Βαριά καμπάνα εκατομμυρίων απο Κομισιόν σε αεροπορικές

H Κομισιόν αποφάσισε σήμερα να εκδώσει εκ νέου απόφαση για επιβολή προστίμων ύψους € 776 465 000 σε 11 αερομεταφορείς φορτίου (cargo carriers) με την κατηγορία της σύστασης καρτέλ καθορισμού των τιμών.

Η Κομισιόν είχε επιβάλει πρόστιμα στις 11 εταιρείες και το 2010, αλλά μετά από μια 5ετή διαδικασία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα ακύρωσε εξαιτίας διαδικαστικών λαθών στα οποία υπέπεσε η Κομισιόν κατά τον προσδιορισμό τους. Καθώς όμως το Δικαστήριο δεν απέρριψε τις ίδιες της κατηγορίες, δηλαδή την ύπαρξη του καρτέλ, η Κομισιόν

αποφάσισε να επανέλθει με καλύτερη αυτή τη φορά τεκμηρίωση των πρστίμων.

Οι εταιρείες που μετείχαν στο καρτέλ με βάση την απόφαση του 2010 ήταν οι Air Canada, Air France-KLM, British Airways, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile, Martinair, Qantas, SAS και Singapore Airlines. To 12o μέλος του καρτέλ η Lufthansa, και η θυγατρική της Swiss International Air Lines, έλαβαν πλήρη αμνηστία.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι εν λόγω αερομεταφορείς φορτίου συμμετείχαν σε σύμπραξη καθορισμού των τιμών και εξέδωσε νέα απόφαση καθορισμού προστίμων, η οποία αντιμετωπίζει το διαδικαστικό σφάλμα που διαπίστωσε το Γενικό Δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα