Τετραπλός: Όσα είπαν οι ιατροδικαστές - Νο1 στόχος ο Ηλίας;

Με την κατάθεση των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελικής Παπέττα, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου,

39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Πρώτος κατέθεσε ο κ. Χαραλάμπους, ο οποίος διενήργησε νεκροψία στον Ηλία Χατζηευθυμίου και ετοίμασε την απαραίτητη ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο νεκρός δέχθηκε συνολικά 9 σφαίρες από δύο όπλα, ένα Καλάσνικοφ και ένα Glock. Οι τέσσερις σφαίρες τον έπληξαν στη ραχιαία χώρα του κορμού (πλάτη), δύο σφαίρες στον αριστερό βραχίονα, μία σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη, μια σφαίρα στην αριστερή τραχηλική χώρα, ενώ μία σφαίρα έσχισε το δέρμα στο μέσα μέρος του δεξιού αντιβραχίονα.

Πρώτος στόχος ο Ηλίας..

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, ο θανών είχε ρήξη πνεύμονα, 4 ρήξεις καρδίας και ρήξη τραχείας, ενώ ο θάνατος του Χατζηευθυμίου προκλήθηκε από πολυτραυματισμό, συνεπεία πυροβόλου όπλου. Πρόσθεσε ότι ο θανών έφερε συνολικά 18 τραύματα, μεταξύ των οποίων, διαμπερή και τυφλά τραύματα εισόδου, δηλαδή χωρίς έξοδο της σφαίρας, ενώ από τη σορό του αφαιρέθηκαν δύο σφαίρες μία από τη δεξιά κοιλιακή χώρα και μία από την αριστερή παρειακή χώρα.

Σε ερωτήσεις της Έλλης Παπαγαπίου, εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, ο ιατροδικαστής απάντησε ότι δεν ήταν εξ επαφής οι πυροβολισμοί που δέχθηκε ο Χατζηευθυμίου και ότι τα θανατηφόρα τραύματα ήταν τα 4 της πλάτης που έχουν πλήξει ζωτικά όργανα.

Εξήγησε, ακόμα, ότι οι σφαίρες από όπλο Καλασνίκοφ προκαλούν πιο σοβαρά τραύματα από άλλα όπλα, δηλαδή η πύλη εξόδου της βολίδας είναι πιο μεγάλη, ενώ συνήθως τα τραύματα εισόδου μιας σφαίρας είναι μικρότερα από τα τραύματα εξόδου.

Ανέφερε, επίσης, ότι το σώμα του Χατζηευθυμίου σε σχέση με τον δράστη, όταν δέχθηκε ορισμένους από τους πυροβολισμούς, ήταν σε ευθεία γραμμή, ενώ ορισμένοι πυροβολισμοί τον έπληξαν όταν υπήρχε κλίση του σώματος του.

Σημείωσε ότι ο Χατζηευθυμίου δέχθηκε αρκετούς πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του σώματος του, δηλαδή στην πλάτη, ενώ η σορός του εντοπίστηκε στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού, όπου καθόταν στο εστιατόριο The Stone Garden με τη σύζυγο του Σκεύη, τον Φάνο Καλοψιδιώτη και τον αστυνομικό της ΜΜΑΔ Γιώργο Χαραλάμπους.

Στη συνέχεια, ο Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση που ετοίμασε για τον Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, φρουρό του Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος καθόταν σε διπλανό τραπέζι με τον επίσης φρουρό και κατηγορούμενο στην υπόθεση Loy Dejan.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, ο Καλλιτσιώνης δέχθηκε τουλάχιστον 3 πυροβολισμούς και είχε τραύματα στη δεξιά οσφυϊκή χώρα, στην αριστερή ωμοπλατιαία χώρα και στη δεξιά κοιλιακή χώρα.

Ακολούθησε η κατάθεση της Ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, η οποία διενήργησε νεκροψία στον Φάνο Καλοψιδιώτη. Στην ιατροδικαστική της έκθεση, η κ. Παπέττα είπε ότι ο Καλοψιδιώτης δέχθηκε τουλάχιστον 10 σφαίρες και ότι από τις βολίδες υπήρξε ρήξη πνεύμονα και ρήξη δεξιού νεφρού με πλήρη διατομή της σπονδυλικής στήλης και στις δύο περιπτώσεις.

Σημείωσε ότι στο σώμα του Καλοψιδιώτη εντοπίστηκαν αρκετά μεταλλικά ξένα αντικείμενα και πως η αιτία θανάτου του ήταν πολυτραυματισμός, προκληθείς από πυροβόλο όπλο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της κ. Παπαγαπίου, η Ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο Θεοφάνους είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ότι έφερε διαμπερές τραύματα και ότι σε ορισμένα τραύματα δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια η είσοδος και έξοδος της σφαίρας, επειδή αυτά είναι πολύ εκτεταμένα.

Ανέφερε, ακόμα, ότι στη σορό του Θεοφάνους εντοπίστηκαν και αφαιρέθηκαν δύο σφαίρες, οι οποίες παραδόθηκαν στην Αστυνομία, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε.

Σημείωσε πως υπήρχε επίσης τυφλό τραύμα εισόδου, χωρίς έξοδο της σφαίρας, στη δεξιά μηριαία χώρα και πρόσθεσε ότι μία σφαίρα έπληξε τον Θεοφάνους ενώ αυτός βρισκόταν με την πλάτη προς τον δράστη, δηλαδή το θύμα ήταν σκυφτό ή προσπαθούσε να κρυφτεί.

Σύμφωνα με την κ. Παπέττα, τα θανατηφόρα τραύματα του Θεοφάνους ήταν στη δεξιά ραχιαία χώρα (πλάτη) και στη δεξιά οσφυϊκή χώρα, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να λεχθεί από πόσο κοντά ή μακριά πυροβολήθηκε από τον δράστη.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 09.00 το πρωί, με άλλους μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα