Β. Παπαδόπουλος: Το έγγραφο Έιντε για εμάς δεν υπάρχει

Για την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υπάρχει το Έγγραφο Έιντε, από τη στιγμή που αυτό δεν είναι «κοινό» υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει συμφωνία επί τούτου, δεν εκφράζει τις θέσεις των πλευρών και δεν ανταποκρίνεται σε όσα συμφώνησαν ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη.

Τη θέση αυτή επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός

Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, στη συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να γίνει μια προεργασία για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένας καλός οδηγός για τη διεθνή διάσκεψη. Ωστόσο, πρόσθεσε, το προσχέδιο Έιντε δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε.

Τόνισε, δε, ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν εκφράσει ενστάσεις όσον αφορά στο προσχέδιο του εγγράφου, ενώ διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία επ’ αυτού, το περιεχόμενό του δεν αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση.

Σε αυτό, είπε, αναφέρονται για πρώτη φορά ιδέες και απόψεις για τις οποίες ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε δεν έχει αρμοδιότητα να εκφραστεί.
Αναφορικά με τους «ψιθύρους» που θέλουν βρετανικό «δάκτυλο» πίσω από το προσχέδιο του εγγράφου, ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγε να σχολιάσει.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στο Crans-Montana προσέρχεται με οδηγό και πλαίσιο τη δήλωση του Ιανουαρίου, τις εργασίες στο Μοντ Πελεράν 3, καθώς και τη δήλωση της 4ης Ιουνίου από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και το πλαίσιο το οποίο συζητήθηκε ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιριμ στην Αθήνα.

Δείτε, επίσης, το υπόλοιπο παρασκήνιο για το Crans-Montana:

Keywords
Τυχαία Θέματα