Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον Συνεργατισμό

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες των εργαζομένων του Συνεργατισμού να ανοίξουν ένα παράθυρο διαλόγου με τη διοίκηση, όσον αφορά στα αιτήματά τους, κι ως εκ τούτου από αύριο κατέρχονται σε τρίωρη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση των συντεχνιών ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ, θα απεργήσουν αύριο, Τρίτη, από τις 07:30 μέχρι τις 10:30, καλώντας τους πελάτες της Τράπεζας

να δείξουν την κατανόησή τους.

Τι λένε οι συντεχνίες

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι «είναι με λύπη μας που υποχρεωνόμαστε να κάνουμε χρήση του ύστατου και ιερού μέτρου της απεργίας, αφού δυστυχώς δεν μας έχει απομείνει άλλη επιλογή στον αγώνα για υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Προσθέτουν ότι «τα απεργιακά μέτρα δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός και στόχος μας δεν είναι να προκαλέσουμε λειτουργικά ή άλλα προβλήματα στον Οργανισμό και στους πελάτες του».

Σημειώνουν πως «διεκδικούμε τον επιβαλλόμενο αλληλοσεβασμό για τη δημιουργία του κατάλληλου εργασιακού κλίματος, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η εργατική ειρήνη, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και κατά συνέπεια της ανάπτυξης του ίδιου του Οργανισμού».

Μιλώντας στο SigmaLive ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπάλληλων της ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ, αναφέρει ότι από πλευράς διοίκησης δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση στην επιστολή που εστάλη στις 16 Ιουνίου, με την οποία δόθηκε διορία 10 ημερών προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

«Καλώ τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να αποφύγουμε τη στάση εργασίας, αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση», τονίζει κι εύχεται σε κάποιο στάδιο να βρεθεί μια λύση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη των συντεχνιών είχαν εγκρίνει ήδη από την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με μεγάλη πλειοψηφία, την εισήγηση των Κλαδικών Συμβουλίων για τη λήψη απεργιακών μέτρων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάλογος για ικανοποίηση των αιτημάτων τους απόκτηση ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας και ενιαίου μισθολογίου.

Τι ετοιμάζει η διοίκηση

Από την πλευρά της διοίκησης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατηγικής και Ανασχηματισμού του Συνεργατισμού Γιάννος Σταυρινίδης, μιλώντας στο SigmaLive, κάνει σαφές ότι η διοίκηση δείχνει πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται και να λαμβάνουν συλλογικά τις αποφάσεις τους, ακόμα κι αν αυτές περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σαν την αυριανή.

Τέλος, πληροφορίες από την ευρύτερη διοίκηση του Συνεργατισμού αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, έστω και "σύντομη", προκειμένου να καταγραφούν εκ νέου οι απόψεις και να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα