ΑΚΕΛ-Λιλλήκας θα τα ξαναπούν μετά το Crans-Montana

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στα επιτελεία του ΑΚΕΛ και της Συμμαχίας Πολιτών για το ενδεχόμενο συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου μετά τη διεθνή διάσκεψη για την Κύπρο στο Crans-Montana, καθώς όλες οι δυνάμεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στο Κυπριακό και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, κοινός τόπος των δύο είναι η απώλεια της εξουσίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σχετικά με το αν υπήρξε αναφορά σε πιθανά ονόματα για «τρίτο υποψήφιο», πηγές που βρέθηκαν κοντά στους δύο συνομιλητές αναφέρουν ότι τέτοια συζήτηση δεν υπήρξε, ωστόσο ο κ. Κυπριανού εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς με τον Γιώργο Λιλλήκα υπάρχουν περισσότερα κοινά για συνεργασία, παρά με κάθε άλλον.

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφάνηκε ότι τα "προηγούμενα" των δυο αναμένεται να απασχολήσουν τις συζητήσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά την διεθνή διάσκεψη στο Crans-Montana, όταν και η συζήτηση θα συνεχιστεί, είναι πολύ πιθανό να πέσουν ονόματα στο τραπέζι.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού, που έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης, "δεν συνάδουν πλήρως" με όσα συζητήθηκαν εντός της αιθούσης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Άντρος Κυπριανού φέρεται να έθεσε επί τάπητος το θέμα του Κυπριακού, με την συζήτηση να κινείται αυστηρά γύρω από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, λέγοντας στους συνομιλητές του ότι με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξει αυτό το μοντέλο λύσης. Ωστόσο, εξερχόμενος, εμφανίστηκε αυστηρά υπέρ της ΔΔΟ, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στην άλλη πλευρά.

Επιπλέον, ο Άντρος Κυπριανού στις δηλώσεις του ανέφερε ότι το Κυπριακό, η πάταξη της διαφθοράς και οι μεταρρυθμίσεις είναι οι κόκκινες γραμμές που θα καθορίσουν τη συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα