Β. Παπαδόπουλος: Συζητούμε με ΟΗΕ για τα επόμενα βήματα

«Μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκικής πλευράς, θα πρέπει να δούμε και να συζητήσουμε και με Η.Ε και τον διεθνή παράγοντα για το πώς και πότε μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το πως και πότε να επαναρχίσει η διαδικασία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος. «Ο Πρόεδρος είναι έτοιμος ακόμη και αύριο το πρωί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν και εφόσον η Τουρκία είναι έτοιμη να υλοποιήσει αυτά που ο Γενικός Γραμματέας έχει θέσει ως πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος

μιλώντας στην Εκπομπή Όλα στο Φως. Η φιλοσοφία της πλευράς μας, δήλωσε μεταξύ άλλων, είναι πως πρέπει να κοπούν οι δεσμοί με τρίτες χώρες.

«Ο Πρόεδρος κατέβαλε όλες τις προσπάθειες καλή τι πίστη για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους απαλλαγμένου από εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα. Ο συμβιβασμός της ΔΔΟ και οι παράμετροι που έχουμε πετύχει σε πολλές συγκλίσεις Ε/κ Τ/κ θα μας επιτρέψει να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας», είπε.

Όσον αφορά την συνεχιζόμενη παράνομη οικιστική οικοδόμηση των κατεχομένων, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως η Κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρακολουθεί τα τετελεσμένα επί του εδάφους «Είναι γι’ αυτό που λέει και ο Πρόεδρος που λέει ότι η λύση είναι επιτακτική ανάγκη», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το θέμα του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης και τις επικρίσεις από μερίδα πολιτών που λένε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έμεινε αθωράκιστη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ουδέποτε σταμάτησαν ούτε οι αναβαθμίσεις ούτε οι εξοπλισμοί στην Ε.Φ, αλλά έγινε μεταρρύθμιση. «Ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης κάνει την δουλειά του και εμείς την δουλειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, είπε πως αποτελεί διαχρονικά ένα παραδοσιακό ιστός της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Όποιοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε πως ο τομέας αυτός είναι περιστασιακός, στέλνουν ένα λανθασμένο μήνυμα στους ξένους επενδυτές», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα