Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο στον πρώτο γύρο των Ολυμπιακών

Σήμερα έγινε η κλήρωση για τα τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο, ο οποίος του στέρησε ένα μετάλλιο πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι η μοναδική σπουδαία διάκριση που

λείπει από την τροπαιοθήκη του «Νόλε», ο οποίος ηττήθηκε από τον Ντελ Πότρο στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Από την πλευρά του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Άντι Μάρεϊ, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι, ενώ ο Ισπανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και Νο 3 στο κυρίως ταμπλό του Ρίο, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος βρίσκεται εκτός δράσης από το Ρολάν Γκαρός, λόγω τραυματισμού στον καρπό, θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις.

Στο μεταξύ, η -κάτοχος του τίτλου στις γυναίκες- Σερένα Ουίλιαμς θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στο Ρίο με αντίπαλο την Ντάρια Γκαβρίλοβα από την Αυστραλία. Η Γερμανίδα Ανζελίκ Κέρμπερ, η οποία είναι Νο 2, ξεκινάει την προσπάθειά της για την κατάκτηση ενός μεταλλίου απέναντι στην Μαριάνα Ντούκε-Μαρίνιο από την Κολομβία, ενώ η Ισπανίδα νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, θα αντιμετωπίσει τη Γέλενα Γιάνκοβιτς από τη Σερβία, η οποία βρέθηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Αύγουστο του 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά μεγάλα ονόματα του τένις, συμπεριλαμβανομένων των Ρότζερ Φέντερερ, Σταν Βαβρίνκα και Τόμας Μπέρντιχ, δεν αγωνίζονται στο Ρίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα