Πρόεδρε αν..., συμβούλεψε με!

Κατά καιρούς, και με αφορμή τις «φωνές» της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος (και σωστά πράττει), διαμηνύει πως είναι ανοικτός σε εισηγήσεις και «αρνείται», μάλλον διακριτικά, να μπει σε «εμφύλιο». Και αυτό είναι κάτι που επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά θα πρέπει να του πιστωθεί.

Αξιοποιώντας την πρόσκληση του Προέδρου για επικοδομητικές εισηγήσεις, και σε μια προσπάθεια ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για το καλό της πατρίδας μας, μέσα από σωστή «πίεση» και όχι μέσα από μια στείρα κριτική που δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα ήθελα να προχωρήσω σε κάποια ερωτήματα, τα οποία, τόσο σε επίπεδο επικοινωνιακής

προσέγγισης αλλά και ως πρόσφυγας με βασανίζουν και θα στηριχτώ σε ένα υποθετικό (αλλά όχι εξωπραγματικό) σενάριο!

Το υποθετικό σενάριο!

Ο Πρόεδρος κατέχει σπίτι, το οποίο έκτισε με κόπους ζωής και στέγασε την οικογένεια του. (Υποθετικά ομιλούντες) το σπίτι του διαθέτει αυλή και πισίνα.

Εγώ, ένα καλό πρωινό παραβιάζω το κάγκελο της οικίας του και στην αυλή του τοποθετώ ένα τροχόσπιτο και εγκαθίσταμαι.

Ερωτήματα:

Πρόεδρε, τόσο ως κάτοχος της υπό αναφορά οικίας, όσο και ως νομικός, τι θα έπραττες;

1. Θα αποδεχόσουν να μείνω εκεί μια ζωή, μαζί με το παιδί μου και τα εγγόνια μου, ως συγκάτοικοι εσένα και της οικογένειας σου;

2. Θα επέτρεπες σε εμένα και το παιδί μου να φιλοξενώ γνωστούς και φίλους, ακόμη και να τους υπονοικιάζω το τροχόσπιτο;

3. Θα διαπραγματευόσουν με το γιο μου και όχι μαζί μου;

4. Θα θεωρούσες το γιο μου μέλος-μέρος των εκδηλώσεων της δικής σου οικογένειας, γνωρίζοντας πως ο γιος μου μένει στο τροχόσπιτο μαζί μου;

5. Θα άφηνες εμένα και το γιο μου να χρησιμοποιούμε την πισίνα σου όποτε θέλουμε;

6. Θα αποδεχόσουν να είμαστε συνιδιοκτήτες, μεταβιβάζοντας στο γιο μου μέρος της ιδιοκτησίας σου;

7. Θα ανεχόσουν οι γείτονες να κλείνουν τα μάτια στην παρουσία του τροχόσπιτου μου πιέζοντας σε παράλληλα να με αποδεκτείς ως ισότιμο και νόμιμο συνιδιοκτήτη;

Έχω κι άλλα ερωτήματα αλλά τα πιο πάνω αρκούν για να πάρω απάντηση, αν δηλαδή νομικά μπορώ να έρθω στην αυλή σου να εγκατασταθώ!

Πρόεδρε, σε σέβομαι και εκτιμώ την δυναμική προσωπικότητα σου, κάτι που εξαργυρώνεται από τις έρευνες στον τόπο μας. Όμως παράλληλα (ακόμη τουλάχιστον), αυτή η δυναμική "συγκρούεται" με την μέση άποψη του λαού για το μέλλον μας.

Επανερχόμενος στο θέμα, θα εκτιμούσα όπως μου δώσεις την καλύτερη δυνατή νομική συμβουλή. Και ξέρω πως με το χιούμορ που διαθέτεις θα καταλάβεις την αγνή μου πρόθεση να βοηθήσω και όχι να κατακρίνω χωρίς εναλλακτικές λύσεις, κάτι που έκανα στην υπό αναφορά μελέτη για την Πολιτική Στρατηγική Επικοινωνίας μας (πιο κάτω). Να βάλω κι εγώ το δικό μου, μικρό λιθαράκι για όσα πιστεύω πως είναι για το καλό της πατρίδας μας, θεωρώντας δεδομένο πως την αγαπάς, όσο και εγώ, όσο και η γιαγιά μου και άτομα της δικής σου οικογένειας που έφυγαν έχοντας "τροχόσπιτα" στην αυλή τους. Αυτή είναι άλλωστε και η ομορφιά της (Κυπριακής) Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Απλά, ίσως κάποιες φορές χρειάζεται να αντιστρέψουμε λίγο τις στροφές του μυαλού μας, ενάντια στο ρεύμα που προκαλεί η πίεση και το πάθος για λύση. Η πίεση και το "πάθος" των γειτόνων (ΕΕ, ΗΒ, ΗΠΑ, ΟΗΕ)! Και ίσως χρειάζεται να κάνουμε μια κίνηση ματ που...!!! (Βλ. μελέτη http://www.sigmalive.com/news/opinions_sigmalive/350173/pos-na-allaksei-i-epikoinoniaki-politiki-stratigiki)

Πρόεδρε, πιστεύω και εύχομαι πως θα πράξεις για τις δικές μας περιουσίες, ότι και για το δικό σου σπίτι. Γιατί με βάση τη δική σου, νομική συμβουλή, θα ξέρω αν μπορώ να εγκατασταθώ στην αυλή σου.

Αν η νομική "συμβουλή" σου θα με τρέξει στα δικαστήρια, τότε σε παρακαλώ τρέξε κι εσύ αυτούς που είναι στη δική μου αυλή στην Αμμόχωστο! Αυτούς που παραβιάζουν τα οικόπεδα της θάλασσας που πρωτοπάτησα (πισίνα).

Αν όμως, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, θα μου επιτρέψεις τη συγκατοίκηση με ίσους σχεδόν όρους, τότε βάλε καφέ και ετοιμάζω βαλίτσες από Νέα Υόρκη να σου έρθω (σκέτο ελληνικό)! Τροχόσπιτο θα μου δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και σύρμα διαχωρισμού θα φέρω από Νέα Υόρκη που έχουν στοκ από το 1974! Όλα "δωρεάν"!

Πρόεδρε, σε ευχαριστώ που κατανοείς το χιούμορ μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αγωνιώ, ανησυχώ!

Με την ειλικρινή μου εκτίμηση και την πίστη μου στην μικρή μας πατρίδα, εγώ είμαι δίπλα σου, δίπλα στην πατρίδα μας. Αν χρειαστείς τη βοήθεια μου για να μετακινήσουμε τα 200,000 "τροχόσπιτα" από τις αυλές μας... ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ για να συμβάλω κι εγώ στη διεκδίκηση!

Κι ας χρειαστεί να τα κάνουμε όλα από την αρχή! Κι ας αργήσουμε ακόμη λίγο αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας αυτό που είπες στους φοιτητές μας, στη νέα γενιά μας λίγο πριν την εκλογή σου:

"Θα παλέψω..."!

Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ &Επικοινωνίας και μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC). Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πολιτικό Μάρκετινγκ και έχει προταθεί για τα Αμερικανικά Βραβεία Μάρκετινγκ 2016 (ΑΜΑ) για την δημιουργία του Μοντέλου Μέτρησης της Πολιτικής Ανταγωνιστικότητας &Απόδοσης.

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα