Τζιχαντιστές:Θέλουν να μεταφέρουν τον πόλεμο στις Βρυξέλλες

Να μεταφέρουν τον πόλεμο πρώτα στις Βρυξέλλες και μετά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται πως είναι ο στόχος των τζιχαντιστών.

Ο βελγικές αρχές θεωρούν ότι οι τζιχαντιστές που δρουν εντός του Βελγίου ήθελαν να χτυπήσουν αστυνομικά τμήματα για να προκαλέσουν αμφισβήτηση γύρω από θέματα ασφάλειας αλλά και γύρω από το ίδιο το κράτος.

Στόχος τους είναι να προκαλέσουν πανικό ανάμεσα στους πολίτες και να δημιουργήσουν προβλήματα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, για να πετύχουν

το στόχο τους, δηλαδή να μεταφέρουν τον πόλεμο πρώτα στις Βρυξέλλες και μετά σε άλλες χώρες.

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο έχει περισσότερους πολίτες αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φαίνεται να έχουν περάσει σε χώρες όπως η Υεμένη, όπου εκπαιδεύτηκαν και στη συνέχεια επέστρεψαν. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται πως έχουν επικοινωνία με τζιχαντιστές άλλων χωρών, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία και η Αγγλία.

Γι αυτό και οι βελγικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με τις χώρες αυτές, προκειμένου να αποτρέψουν αυτό το δίκτυο, που εξαπλώνεται με σκοπό τα πολλαπλά και ταυτόχρονα χτυπήματα, για να δημιουργήσει μια κατάσταση πανικού και χάους.

Οι αρχές του Βελγίου, σε συνεννόηση με άλλες χώρες επιχειρούν να «ξηλώσουν» το όλο σύστημα εν τη γενέσει του και προς το παρόν τα καταφέρνουν, ενώ δεν αποκλείεται μα ακολουθήσουν άλλες συλλήψεις τόσο στο Βέλγιο όσο και άλλου.

Στόχος, να σταλεί το μήνυμα ότι οποιαδήποτε κίνηση, θα διαλυθεί της εν τη γενέσει της.

Σε επιφυλακή και η Κύπρος

Σε επιφυλακή και οι κυπριακές αρχές, για αποτροπή τυχόν τρομοκρατικού χτυπήματος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στις τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου, Ανδρέας Αγγελίδης τόνισε ότι λαμβάνονται αυξημένα μέτρα κυρίως στα οδοφράγματα, αλλά και σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα, και άλλους χώρους, όπου έχει κριθεί σκόπιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα