Τuba Ozchorekchi Δημητρίου

Η Τούπα, μία ενθουσιώδης αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, γεννήθηκε το 1976 στην Κωνσταντινούπολη και έκανε τα πρώτα της βήματα στο εργοστάσιο του πατέρα της, σχεδιαστή και κατασκευαστή επίπλων. Στο ίδιο εργοστάσιο έκανε και τα πρώτα της βήματα στη ζωγραφική, ξεκινώντας να σχεδιάζει.

Μεγαλώνοντας, συνέχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, καθώς έβρισκε την έμπνευση στην Κωνσταντινούπολη˙ στην ομορφιά και τον ιστορικό της πλούτο, αλλά και τα μοναδικά χρώματα του Βοσπόρου.

Στη μετέπειτα πορεία της, σταθμός στη ζωή της ήταν τα λίγα χρόνια που έζησε στην Ιαπωνία, όπου η διαφορετική κουλτούρα και τα έντονα, ζωηρά χρώματα την μάγεψαν και την οδήγησαν στο επόμενο στάδιο στην τέχνη της.

Η τελευταία δεκαετία βρίσκει την Τούπα εγκατεστημένη στην Κύπρο που τη θεωρεί πλέον σπίτι της. Ερωτεύεται τη χώρα και τους ανθρώπους της, και ξεκινά να δημιουργεί τα έργα που εκτίθενται στην πρώτη της ατομική έκθεση. Στα έργα της χρησιμοποιεί λάδι και ακρυλικά χρώματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης “The Art of My Life” θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στις 18.30 στην Πύλη Αμμοχώστου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Έντιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Κος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα