Πέντε μερόνυχτα αγνοούμενος – Mια πρωτοφανής επιχείρηση

Το μήνυμα για την εξαφάνιση του 31χρονου Ανδρέα Γιάγκου έφθασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Από εκείνη την ώρα, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ανέλαβε τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων της Δημοκρατίας. Λιμενική Αστυνομία, Εθνική Φρουρά και Αστυνομία, κάτω από την ομπρέλα του ΚΣΕΔ, σε μια άρτια συνεργασία, χτένισαν στην κυριολεξία την περιοχή του Πωμού, της Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να εντοπίσουν τον άτυχο Γιάγκου.

Φως στα αίτια θανάτου του άτυχου Γιάγκου έδωσε η νεκροτομή

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν έλειψαν και οι προκλήσεις

των κατεχομένων, με την πρόφαση ότι οι έρευνες διενεργούντο σε οριακό σημείο, κοντά στον θύλακα των Κοκκίνων.

Οι έρευνες, λόγω και της μορφολογίας του χώρου, αλλά και των καιρικών συνθηκών, διακόπηκαν το απόγευμα της Τρίτης και συνεχίστηκαν μόνο με τη συνδρομή εθελοντών, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και έσπευσαν στην περιοχή. Οι Αρχές της Κ.Δ. θα κινητοποιούνταν εκ νέου, μόνο αν θα είχαν οποιοδήποτε μήνυμα.

Το μήνυμα που κινητοποίησε ξανά -για τελευταία φορά- όπως φάνηκε, ήταν το χθεσινό από ψαρά της περιοχής, ο οποίος είδε το πτώμα του άτυχου Γιάγκου και αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές.

Ο 31χρονος Γιάγκου εντοπίστηκε με όλες του τις εξαρτήσεις, μάσκα και στολή. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νενομισμένη νεκροψία, την οποία διενεργεί από τις 10 το πρωί η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι κάμερα η οποία ήταν στο ένα από τα δυο ψαροτούφεκα του Γιάγκου, είχε καταγράψει τις αφύσικες κινήσεις του, όταν σε βάθος 22 περίπου μέτρων χτύπησε ψάρι, το οποίο κατά την προσπάθεια του να το βγάλει στην επιφάνεια, φαίνεται πως του προκάλεσε πρόβλημα με το οξυγόνο.

Ο άτυχος Ανδρέας αφήνει πίσω του σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά ηλικίας 6 και 1μιση ετών.

Δείτε σχετικά:

Εντοπίστηκε νεκρός ο 31χρονος δύτης Α. ΓιάγκουΣήμερα η νεκροψία του δύτη Ανδρέα ΓιάγκουΤουρκικές προκλήσεις στα ΚόκκιναΤι δηλώνει ο ψαράς: "Με την στολή και την μάσκα ο Γιάγκου.."
Keywords
Τυχαία Θέματα