Τσίπρας: Στην Κύπρο το πρώτο μου ταξίδι σαν Πρωθυπουργός

«Να ξέρετε πάντως ότι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό προγραμματίζω να το κάνω στην Κύπρο». Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον επίλογο απάντησής του αναφορικά με το ενδεχόμενο η πρώτη του συνάντηση, εφ όσον εκλεγεί πρωθυπουργός, να γίνει με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν αναγνωρίζω στην κ. Μέρκελ

το προνόμιο να είναι κάτι ξεχωριστό από τους άλλους 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μία από τους 28 κι ως εκ τούτου δεν βρίσκω κανένα λόγο να προτρέξω σε μία ιδιαίτερη συνάντηση μαζί της. Η διαπραγμάτευση θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, εκεί όπου υπάρχουν πολλοί που θα είναι αρωγοί στη δική μας στρατηγική, διότι έχουν ίδιο συμφέρον», είπε ο κ. Τσίπρας προτού προαναγγείλει το πρώτο του πρωθυπουργικό ταξίδι στην Κύπρο σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε απόψε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αυτή ήταν η δεύτερη αναφορά που έκανε ο κ. Τσίπρας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια αυτής της βραχύβιας προεκλογικής εκστρατείας, όπου το Κυπριακό απουσίασε από το λόγο όλων των κομμάτων και σχεδόν όλων των υποψηφίων.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι αυτήν την εβδομάδα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ....Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα