Τσίπρας: Δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε παράταση μνημονίου

Τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, όπως ο ίδιος την ονόμασε, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «εγκαινιάζοντας» με την ομιλία του τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του, σημείωσε πως «η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας και η αντιμετώπιση

της κοινωνικής κρίσης αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», προσθέτοντας πως έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης που έχει αναλάβει.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο όραμα μιας οικονομικά αυτοδύναμης Ελλάδας, η οποία «περνά μέσα από τις Συμπληγάδες της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους», ωστόσο πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα κάνει το όραμα πραγματικότητα και με τη στήριξη του λαού θα οικοδομήσει μια Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη.

Όπως ο ίδιος εξήγησε: «Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, μία στρατηγική διαπραγματευτική και δεν έχουμε δεσμεύσεις, παρά μόνο μία: Να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου, τονίζοντας ότι αυτό «καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου».

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, τους οποίους κάλεσε να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διαβεβαιώνοντάς τους: «Εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας».

Παράλληλα, προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα