Τσιελεπής: Η πιο ευνοϊκή συγκυρία που είχαμε ποτέ για λύση

Η συγκυρία είναι εκεί και είναι ίσως η πιο ευνοϊκή που είχαμε ποτέ δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας επί Δημήτρη Χριστόφια, Τουμάζος Τσιελεπής, τονίζοντας ότι αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κληθείς στις Τομές στα Γεγονότα να σχολιάσει τις δηλώσεις Ακιντζί για το θέμα των εγγυήσεων αλλά και των πλειοψηφιών, ο Τουμάζος Τσιελεπής ανέφερε πως όλα αυτά αποτελούν πάγιες θέσεις της Τουρκίας και των Τ/κ, ωστόσο δεν θα πρέπει να κρίνουμε τις εξελίξεις από τις δηλώσεις αλλά από την ουσία στο τραπέζι

των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε επίσης ότι οι δηλώσεις θα πρέπει να κρίνονται ακριβώς όπως διατυπώνονται και όχι με τις προεκτάσεις που κάποτε προστίθενται. Είναι είπε πολύ αναμενόμενο ότι μιλούν για εγγυήσεις, ωστόσο ο Μουσταφά Ακιντζί δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι το θέμα αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους Ε/κ και θα πρέπει να συζητηθεί, ανέφερε.

Για την εκ περιτροπής προεδρία, είπε ότι είναι ένα ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το 1993, υπάρχει και στις πέντε εκδοχές του σχεδίου Ανάν, ενώ στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο εάν η τ/κ πλευρά δεν αποδεχθεί τη διασταυρούμενη ψήφο.

Τέλος ο Τουμάζος Τσιελεπής τόνισε ότι αν δεν ξεπεραστεί το περιουσιακό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα θέματα που θα πρέπει να λογοδοτήσει η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα