Τσελίκ διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν θα αγγίξει θέμα εγγυήσεων

Η Τουρκία δεν προτίθεται ν' ανοίξει ζήτημα εγγυήσεων, διαμηνύει ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ. Ο Ομέρ Τσελίκ εξέφρασε μάλιστα την ευαρέσκειά του διότι, όπως είπε, εγγυήσεις και περιουσιακό, θα συζητηθούν σε πενταμερή διάσκεψη.

Σε δηλώσεις που προκαταλαμβάνουν όχι μόνο τον ηγέτη της Τ/Κυπριακής κοινότητας, αλλά και τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία μέχρι το τέλος του δρόμου στο Κυπριακό, προέβη ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ. Μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους στην Αθήνα, ο Ομέρ Τσελίκ

ήταν σαφής

Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη και οι εγγυήσεις είναι ένα θέμα, που δεν θα ανοίξει για συζήτηση. Δεν θα είμαστε μέρος μιας τέτοιας συζήτησης. Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Το θέμα αυτό και το περιουσιακό, επιτέλους, θα συζητηθεί σε πενταμερή διάσκεψη".

Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο Τσελίκ, από τα θέματα της ΕΕ μέχρι τα θέματα του εδαφικού υπάρχουν θετικές εξελίξεις, όπως λένε και οι δύο πλευρές, αλλά μέχρι να μπει και η τελευταία τελεία δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Την ίδια ώρα, την ευχή οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία να είναι μια σημαντική ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την Βέρνη της Ελβετίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του, δήλωσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ελβετίας για διαμεσολάβηση, καθώς και την αντικειμενική και ισορροπημένη στάση της απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα