Καδής για ΠΟΕΔ: Πρέπει να μπουν χρονοδιαγράμματα

"Για κάποια ζητήματα μπορεί να υιοθετηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δηλαδή, να γίνει η διερεύνησή τους, σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΔ.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι “υπάρχουν και ζητήματα, τα οποία δεν μπορεί να μπαίνουν μέσα σε στενά χρονικά όρια, υπό την έννοια ότι είτε αυτά τα ζητήματα αξιολογούνται και θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης πριν

ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, είτε θα μελετηθούν μέσα από τις μελέτες που διεξάγει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αυτή την περίοδο”.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης για άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων για δύο εβδομάδες, ώστε να δοθεί χρόνος για διάλογο, πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό και συναινετικό κλίμα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που ακολούθησαν, δεύτερη συνάντηση έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε περί τις δύο ώρες, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι κατά τη διάρκειά της “καταγράφηκαν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία θα συζητήσουμε μέσα στην επόμενη περίοδο”.

Όπως ανέφερε, “σε κάθε περίπτωση τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και με την ΠΟΕΔ, όπως επίσης και με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, και επαναλαμβάνω, με εποικοδομητική διάθεση και με συναίνεση, μπορούν στο τραπέζι του διαλόγου, να βρεθούν οι χρυσές τομές και οι λύσεις για να πάμε μπροστά”.

Καταλήγοντας ο Κώστας Καδής είπε πως από την αρχή της συνάντησης με την ΠΟΕΔ, “επαναλάβαμε ότι τα όποια ζητήματα λύνονται στο τραπέζι του διαλόγου, και ότι σε αυτή την διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως πάντοτε, θα συμμετέχει με συναινετική και εποικοδομητική διάθεση”.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού δήλωσε ότι “ξεκίνησε ένας διάλογος που ελπίζουμε να είναι χρήσιμος, εποικοδομητικός και αποτελεσματικός και θέλουμε αυτός ο διάλογος να έχει και ξεκάθαρο χρονικό ορίζοντα και να καθοριστεί η θεματολογία”.

Ανέφερε ότι “έγινε και σήμερα μια προσπάθεια να δούμε τα διάφορα θέματα και θεωρώ ότι την ερχόμενη Τρίτη, εφόσον βέβαια το επιτρέψει και το πρόγραμμα του Υπουργού, θα έχουμε ακόμα μια συνάντηση”.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι “ξεκινήσαμε να συζητούμε τα διάφορα θέματα, βάζοντας βέβαια και κάποιες προτεραιότητες”.

Πρόσθεσε πως ως ηγεσία, “είμαστε δεσμευμένοι στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, και είναι κάτι το οποίο αναφέραμε και στον κ. Υπουργό, το γνωρίζει, οπότε όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη και τη συχνότητα των συναντήσεων και την αποτελεσματικότητά τους βεβαίως”.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, είπε ότι αυτή η πρώτη συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας “εκπηγάζει και από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας”, στην οποία κατατέθηκαν εκατέρωθεν απόψεις και εκτιμήσεις.

Χθες μέλη της ΠΟΕΔ πραγματοποίησαν – παρά την άρση των απεργιακών μέτρων- πορεία από το Υπουργείο Οικονομικών στον Προεδρικό Μέγαρο και επέδωσαν ψήφισμα στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και στο Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα.

Στο ψήφισμά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, σημειώνει ότι οι δυο εβδομάδες αναστολής, που προτείνουμε, “θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση αποτελούν υποχώρηση, αλλά αντίθετα θα καταδείξουν και θα αποδείξουν την ειλικρινή ή όχι πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης για σοβαρό διάλογο και επίλυση των προβλημάτων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα