Τσαβούσογλου: Θέλουμε επιστροφή των πλευρών στο τραπέζι

Οι πλευρές στην Κύπρο πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και περιμένουν στο τραπέζι.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση ΤRT από την τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους και των Τ/κ ως μητέρα πατρίδα και

εγγυήτρια δύναμη.

Για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως ενόσω το αντιτουρκικό κόμμα που είναι συνέταιρος στην κυβέρνηση δεν δημιουργήσει προβλήματα μπορούν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Για την κατάθεση στεφάνου από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του ΑΝΕΛ Π. Καμένο στα Ίμια, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έλαβαν τα μέτρα τους και δεν υπήρξε καμιά παραβίαση. "Το θέμα είναι να μην κλιμακωθεί η ένταση. Υπάρχουν συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες", είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν τους απασχολεί η διαφορετική ιδεολογία με το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα. "Συνεργαζόμαστε με πολλά κόμματα και κυβερνήσεις στον κόσμο που έχουν διαφορετική ιδεολογία. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει τα συμφέροντά του,” ανέφερε.

Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η σημερινή Τουρκία δεν θα γίνει βάρος στην ΕΕ αλλά θα επωμιστεί το βάρος της ΕΕ. "Η Τουρκία ως μια χώρα που δεν έχει χρέος, δεν έχει κάποιο κόστος να προσθέσει στην ΕΕ", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε και την άρνησή του την τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο Ασφάλειας στο Μόναχο, λέγοντας ότι του ζήτησαν να συμμετάσχει στην ίδια συνεδρία με τον Ισραηλινό Υπουργό παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τον Ισραήλ δεν έχουν ομαλοποιηθεί. "Δεν θέλαμε να καθίσουμε δίπλα δίπλα με αυτόν και δεν θέλαμε να συμμετέχουμε σε εκείνη τη συνάντηση. Πρέπει να γνωρίζουν τις ευαισθησίες μας σε αυτό το θέμα και να μην τις παραβλέπουν. Επειδή τις παρέβλεψαν αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα