Τρίτο συνεχόμενο τρεμπλ για Prestige Απόλλων! (pics)

Τρίτο συνεχόμενο τρεμπλ για τον Prestige Απόλλων. Οι "αμαζόνες" της Λεμεσού συνεχίζουν το βιολί τους κερδίζονται με 3-0 σετ την Transbunker ΑΕΛ, κατακτώντας και το κύπελλο.

«Γαλάζιο» ήταν το πρώτο σετ. O Prestige Απόλλων εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη δύναμή του στο φιλέ όπου δέσποζαν οι παρουσίες των Ζακχαίου και Χουντίμα κέρδισε 25-19 σε 26 λεπτά και προηγήθηκε με 1-0. H Transbunker

ΑΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία της στα αρχικά στάδια όπου με κορυφαία την Ιρίνα Κουδουνά γύρισε το 06-03 σε 08-09. Στη συνέχεια, οι παίκτριες του Γιάννη Γιαπάνη ανέκαμψαν προηγήθηκαν με 21-16 για να κερδίσουν το σετ με 25-19.

Ανώτερος παρουσιάστηκε ο Prestige Απόλλων στο δεύτερο σετ και το κέρδισε με 25-17 κάνοντας το 2-0 και ταυτόχρονα άλμα κατάκτησης του Κυπέλλου. Οι «γαλάζιες» μπήκαν πολύ δυνατά προηγήθηκαν με 08-03 και 17-07 έχοντας αιχμή την Χουντίμα. Ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» Στέργιος Φραγκέσκου προσπάθησε με αλλαγές να ανεβάσει την ομάδα του, αλλά ο Prestige Απόλλων δεν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει, γι’αυτό παίζοντας έξυπνα πήρε το σετ. Η Transbunker ΑΕΛ έδειξε σημεία ανάκαμψης όταν βρέθηκε πίσω με 20-14 αλλά μέχρι εκεί.

Το πλέον ανταγωνιστικό ήταν το τρίτο σετ. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα με σκοπό τον Prestige Απόλλων να πάρει το σετ και τη νίκη, την δε Transbunker ΑΕΛ να μπει ξανά στη διεκδίκηση του τροπαίου. Έγινε στον αγώνα πραγματική μάχη αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο. Ακόμα και όταν οι νταμπλούχες προηγήθηκαν με 19-16 και 21-19 οι φιναλίστ της Transbunker ΑΕΛ δεν τα παράτησαν και μείωσαν στον πόντο δυο φορές (μπλοκ της Παύλου). Ο Prestige Απόλλων όμως δεν πανικοβλήθηκε όμως και κέρδισε με 25-23 το σετ με 3-0 τον τελικό και το τρίτο Κύπελλο στην ιστορία του.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η Γαλλοουκρανή ακραία του Prestige Απόλλωνα Βερόνικα Χουντίμα.

Οι απονομές έγιναν από τους: Πρόεδρο της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς, ο β αντιπρόεδρος Χάρης Καράγιας, ο ταμίας της ΚΟΕ Δαμιανός Χ’’Δαμιανού και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Χαράλαμπος Χρίστου.

PRESTIGE ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. Γιαπάνης): Χουντίμα, Λαβρούκ, Κις, Ιορδάνους, Σπύρου, Ζακχαίου. Λίμπερο: Χριστοφόρου – Στεφάνου. Αλλαγές: Μανίταρου, Χ''Κωνστάντα.

TRANSBUNKER ΑΕΛ(Στ. Φραγκέσκου): Κουδούνα, Κχαταρασβίλι, Παύλου, Λεζέκνινα, Σουκουρούκοβα, Ντβόρακ. Λίμπερο Κωνσταντίνου. Αλλαγές: Ταλιαδώρου

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Γ. Σοφοκλέους – Γ. Παπαγεωργίου

Keywords
Τυχαία Θέματα