Αγκαλιά με τον τίτλο η Πετρολίνα ΑΕΚ!

Μεγάλη νίκη για την Πετρολίνα ΑΕΚ εις βάρος του ΑΠΟΕΛ. Αν και οι "γαλαζοκίτρινοι" βρέθηκαν μπροστά με 24 πόντους, η Πετρολίνα ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ καλαθόσφαιρας με 76-66.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του δεύτερου αγώνα της σειράς για την τελική φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας,
με τελικό σκορ 76-66. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο στην πρώτη περίοδο (19-17) και τον ΑΠΟΕΛ να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο και να προηγείται με 44-22. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά στην τρίτη περίοδο και έκαναν την ανατροπή με 51-49, και στο τέλος έφυγαν με την νίκη με 76-66 από το Λευκόθεο. Με την νίκη αυτή η ΑΕΚ έκανε το 2-0, ενώ ο τρίτος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο" στην Λάρνακα. Σε περίπτωση τρίτης νίκης, η ΑΕΚ θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο αρχηγός της Πετρολίνα ΑΕΚ, Ιάκωβος Παντελή, με 14 πόντους (4 ριμπάουντ).

Με ένα σερί επτά πόντων ξεκίνησε το παιχνίδι η Πετρολίνα ΑΕΚ (πέντε ο Μπόουμαν, δύο ο Μπρέζετς). Ο Παντούρης στην συνέχεια πήρε πάνω του τον ΑΠΟΕΛ και με επτά δικούς του πόντους ισοφάρισε σε 7-7, μέχρι το 3:20. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τρίποντο στην συνέχεια (Πέτροβιτς για ΑΕΚ, Μπιγκς για ΑΠΟΕΛ) ενώ αργότερα οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλους τρεις πόντους και πήραν προβάδισμα με 13-10. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και την λήξη της πρώτης περιόδου με τον ΑΠΟΕΛ να διατηρεί προβάδισμα με 19-17.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εντυπωσιακός στην δεύτερη περίοδο! Η ομάδα της Λευκωσίας σημείωσε δεκαπέντε σερί πόντους μέχρι και το 17' (από δύο οι Σιζόπουλος-Ντιμπουά, τέσσερις ο Ράμσεϊ, επτά ο Χιθ) φέρνοντας το σκορ στο 36-17 υπέρ του! Η Πετρολίνα ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 36-20 με τρίποντο του Μπόουμαν, με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει άμεσα με δίποντο του Μπιγκς. Οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν εξαιρετικοί μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, καταφέρνοντας να φέρουν το προβάδισμα υπέρ τους στο 44-22.

Χωρίς πολλές φάσεις ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, με την ΑΕΚ να σημειώνει ένα τρίποντο με τον Ντιουρέν (44-25) στο πρώτο τρίλεπτο. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν ανώτερη και στο επόμενο ενάμιση λεπτό σημείωσε άλλους οκτώ πόντους (τρίποντο ο Μακφάντεν, από δύο οι Μπρέζετς-Πέτροβιτς, ένα ο Ντιουρέν) οδηγώντας έτσι το σκορ στο 44-33. Η ομάδα της Λάρνακας μέχρι το 26' μείωσε την διαφορά στους επτά πόντους (47-40) ενώ ένα λεπτό αργότερα η διαφορά παρέμεινε η ίδια, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από δύο πόντους (49-42).

Οι Λαρνακείς σημείωσαν τέσσερις ακόμα πόντους στο επόμενο λεπτό με τους Μπόουμαν και Ντιουρέν, μειώνοντας έτσι στους τρεις την διαφορά (49-46). Η ανωτερότητα της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τελευταίο δίλεπτο, με τους "κιτρινοπράσινους" να σημειώνουν πέντε ακόμα πόντους και να παίρνουν προβάδισμα με 51-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου!

Πιο καλά πατούσε στο παρκέ η ΑΕΚ στα πρώτα στάδια της τέταρτης περιόδου. Η ομάδα της Λάρνακας σημείωσε πέντε πόντους, ενώ δέχθηκε ένα, με το σκορ να οδηγείται στο 56-51 υπέρ της. Έπειτα οι "γαλαζοκίτρινοι" με κάρφωμα του Μπιγκς μείωσαν σε 56-53 ενώ στην συνέχεια διατήρησαν τον καλό ρυθμό τους και μέχρι το 35' μείωσαν την διαφορά στον ένα πόντο, με το σκορ να είναι στο 58-57 υπέρ της ομάδας του Λίνου Γαβριήλ. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ο Παντελή με τέσσερις δικούς του πόντους έφερε το σκορ στο 62-57 υπέρ της ΑΕΚ. Η ομάδα της Λευκωσίας απάντησε με τρίποντο του Χιθ (62-60) ενώ μισό λεπτό μετά οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο πόντους (64-62).

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ πήγαιναν πόντο-πόντο και στην συνέχεια με το σκορ να παραμένει πολύ κοντά (68-66 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος). Μισό λεπτό αργότερα η ΑΕΚ σημείωσε τέσσερις ακόμα πόντους με τους Παντελή-Μακφάντεν, φέρνοντας το σκορ στο 72-66. Με την ολοκλήρωση του αγώνα η Πετρολίνα ΑΕΚ πήρε την νίκη με τελικό σκορ 76-66.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 44-22, 49-51, 76-66

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας)

Χιθ 24 (3), Μπιγκς 10 (1), Λοϊζίδης, Σιζόπουλος 3, Παντούρης 11 (1), Ράμσεϊ 8, Εζιουκβού 5, Ντιμπουά 5.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 1, Ντιουρέν 8 (1), Μπρέζετς 11, Πέτροβιτς 8 (2), Μακφάντεν 14 (2), Στυλιανού, Γκαρσία 2, Τρισόκκας, Μπόουμαν 18 (2), Παντελή 14.

Keywords
Τυχαία Θέματα