Τρίτο ετήσιο συνέδριο Eastern Mediterranean Gas

Στις 17-18 Μαρτίου διοργανώνεται στη Λευκωσία το τρίτο ετήσιο Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) με μεγάλο χορηγό την Noble Energy. Στο συνέδριο θα μιλήσει μεταξύ άλλων και ο J. Keith Elliott, Ανώτερος Αντιπρόεδρος για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τη Noble Energy

καθώς και ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ανακοίνωση που στάλησε στα ΜΜΕ από την Gulf Publishing Company , αναφέρεται ότι στο συνέδριο περιλαμβάνεται και εργαστήρι το οποίο επικεντρώνεται στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά την εγκαθίδρυση και λειτουργία τους στο κυπριακό περιβάλλον στους τομείς της άμεσης φορολογίας, της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ), του ανθρωπίνου κεφαλαίου και άλλων συναφών λειτουργικών θεμάτων.

Μια σειρά από πρόσφατες ανακαλύψεις από τη Noble Energy, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει αυξήσει την εκτίμηση των ακαθάριστων πόρων φυσικού αερίου στην περιοχή στα 40 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf). Αυτό το χρονικό διάστημα αναπτύσσεται πολιτική η οποία θα καθορίσει τους τρόπους εξαγωγής του φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δικτυωθούν με στελέχη και κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας φυσικού αερίου στην περιοχή, και να μάθουν επίσης τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία τους μπορεί να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Το EMGC δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πιο πρόσφατες γεωπολιτικές, εμπορικές και τεχνολογικές τάσεις που σχετίζονται με την εξερεύνηση, την εξόρυξη, την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία του φυσικού αερίου στην περιοχή. Το συνέδριο θα καλύψει κρίσιμα ζητήματα όπως τη δυναμική των φυσικών πόρων, τη χρηματοδοτική μίσθωση/αδειοδότηση, τα σχέδια ανάπτυξης, τις ανάγκες υποδομής, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και κανονισμούς και άλλα.

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένοι να μιλήσουν οι : J. Keith Elliott, Ανώτερος Αντιπρόεδρος για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τη Noble Energy, Adi Karev, Global Head Oil &Gas and Regional Head (AP) Energy &Resources της Deloitte, Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Elfride Covarrubias Villegas, Business Development Manager Ιταλίας και Μεσογείου της DNV GL - Oil &Gas, Gina Cohen, Gas Consultant στην Ανατολική Μεσόγειο, Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyperion Systems Engineering Group, Αντώνης Πασχαλίδης, Ανώτατος Συνεργάτης - Προϊστάμενος Τμήματος Δικαίου Ενέργειας στην Αντώνης Πασχαλίδης &Co LLC, Bill R. Alashqar, Διευθύνων Σύμβουλος, US Independents of GE Oil &Gas, και ο Geoff Hill, Συνεργάτης, National Oil and Gas Leader της Deloitte στον Καναδά.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα