Τραυματισμός παιδιού σε Δημοτικό - Τι καταγγέλλει η μητέρα

Ανεπάρκεια γνώσης των δασκάλων σε θέματα Πρώτων Βοηθειών καταγγέλλει μητέρα μαθητή στο SigmaLive. Αφορμή για την εν λόγω καταγγελία, αποτέλεσε ο τραυματισμός του γιου της, για τον οποίο η ίδια ενημερώθηκε αφότου τα παιδιά σχόλασαν, όπως ανέφερε.

Η ίδια η μητέρα μιλώντας στο SigmaLive καταγγέλλει

ότι το παιδί της τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της Γυμναστικής και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί διάσειση, πόρισμα το οποίο προκύπτει από την εξέταση του ανήλικου από τους επί καθήκοντι ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου υπεβλήθη σε εξέταση στον αξονικό τομογράφο.

Το παιδί σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του δεν θυμάται οτιδήποτε από το ατύχημα που είχε στο σχολείο, ενώ συμμαθητής και φίλος του τον καθοδήγησε στην τάξη του για να πάρει την βαλίτσα του και να πάει στο λεωφορείο για το σπίτι.

Το παιδί αφότου έφθασε στο σπίτι του επικοινώνησε με την μητέρα του και κλαίγοντας της ανέφερε ότι έγινε κάτι στο σχολείο αλλά δεν θυμάται. Το παιδί οδηγήθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας όπου και υπεβλήθει σε εξετάσεις.

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο SigmaLive, διερωτάται κατά πόσο οι δάσκαλοι έχουν γνώση πρώτων βοηθειών και συμπληρώνει, λέγοντας ότι κάτω υπό τέτοιες συνθήκες, ποιο θα ήταν τo αποτέλεσμα εάν το παιδί είχε σοβαρότερο τραυματισμό.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Καταρχάς, επιβεβαιώθηκε το εν λόγω περιστατικό. Τονίστηκε το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού, ενημερώθηκε από την ίδια ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό. Ωστόσο ο Δ/ντης της Δημοτικής Εκπαίδευσης, τόνισε στο SigmaLive, ότι μόλις προ 15 ημερών έχει αποσταλεί νέα εγκύκλιος στους Επιθεωρητές των Δημοτικών για σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών τα οποία δεν έχουν σταματήσει να γίνονται.

Όπως επεσήμανε ο Δ/ντης Δημοτικής Εκπαίδευσης, έγνοια ολονών είναι τα παιδιά και η υγεία τους, η οποία είναι πάνω απ όλα.

Εικόνα αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα