Τραμπ: "H Bόρεια Κορέα ψάχνει για μπελάδες"

"H Bόρεια Κορέα ψάχνει για μπελάδες", αναφέρει στον λογαριασμό του στο twitter ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφορά κάνει και στην Κίνα, για την οποία λέει: Αν αποφασίσει να βοηθήσει, θα ήταν καλά. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς. ΗΠΑ.

North Korea

is looking for trouble. If China decides to help, that would be great. If not, we will solve the problem without them! U.S.A.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 Απριλίου 2017

Προηγήθηκε tweet του Τραμπ μέσα από το οποίο ανέφερε πως εξήγησε στον Πρόεδρο της Κίνας ότι η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι' αυτούς αν λύσουν το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα.

I explained to the President of China that a trade deal with the U.S. will be far better for them if they solve the North Korean problem!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 Απριλίου 2017

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ελπίζει ότι οι προγραμματισμένες συνομιλίες στη Μόσχα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον θα είναι παραγωγικές, αλλά εξέφρασε επίσης μεγάλη ανησυχία αναφορικά με τη στάση της Ουάσινγκτον στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Ο Τίλερσον πρόκειται να έχει αύριο συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια δήλωση που είναι αφιερωμένη στην επίσκεψή του, εξέφρασε εξαιρετική ανησυχία για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να αποφασίσουν να αναλάβουν μονομερή στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, κάτι που δεν αποκλείεται με βάση το tweet του Πλανητάρχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα