Ανανέωση προγράμματος ένταξης μεταναστών και προσφύγων

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Δήμος Γεροσκήπου υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά προγράμματα που στόχο έχουν την στήριξη της διαδικασίας ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (μετανάστες, πρόσφυγες, αιτητές ασύλου) στην κυπριακή κοινωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ανανέωση της συμφωνίας για το έργο που τιτλοφορείται «Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία!», υπεγράφη στις 3 Απριλίου στα γραφεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη και τον Επικεφαλής της Μονάδας Κωνσταντίνο

Κυπριανού.

Το έργο που θα υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017 με προϋπολογισμό 117 χιλιάδες ευρώ,όπως αναφέρεται, καλύπτει όλη την επαρχία Πάφου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δικτύωση και προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τοπικών αρχών και οργανωμένων συνόλων μεταναστών και προσφύγων, παροχή προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για την ομάδα με στόχο την οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης, ενδυνάμωσης ικανοτήτων και προσανατολισμού, καθώς και μικτές πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές μεταξύ της ομάδας στόχου και της τοπικής κοινωνίας.

Όλα τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες μετανάστες, πρόσφυγες και αιτητές ασύλου σε Δήμους της Επαρχίας Πάφου.

Επιπρόσθετα προωθούν έμπρακτα τη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνίας στηριγμένης στον αλληλοσεβασμό και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Η Επαρχία Πάφου συγκεντρώνει περίπου το 10% του συνόλου των υπηκόων από Τρίτες Χώρες που βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα