Τούσκ: Ανοικτή η συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για επεξεργασία της τουρκικής πρότασης δυο μόλις μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, είναι όπως διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ουσιαστικά στον αέρα, μια και η εν λόγω πρόταση που έτυχε επεξεργασίας απο την Γερμανία και την Ολλανδία χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία, προκειμένου να εξισορροπηθεί και να γίνει αποδεκτή από τα 28 κράτη μέλη.

Χαρακτηριστικά

είναι όσα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Η ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία στη μετανάστευση είναι σημαντική αλλά δεν πρέπει να είναι και δεν πρόκειται να είναι ο μοναδικός πυλώνας της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής»

Strengthening cooperation with Turkey on migration important but should not &will not be only pillar of common comprehensive EU strategy

— Donald Tusk (@eucopresident) 15 Μαρτίου 2016

«Η Κύπρος είναι εξίσου σημαντική με οποιαδήποτε άλλη χώρα- μέλος. Καμία τρίτη χώρα δεν πρόκειται να είναι πιο σημαντική για μένα από κάποια χώρα-μέλος»

Cyprus is as important as any other EU Member State. No 3rd country can ever be more important to me than any EU Member State

— Donald Tusk (@eucopresident) 15 Μαρτίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα