Τουρκία: Κούρδοι νεκροί σε μάχες με τον τουρκικό στρατό

Τρεις Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, με τους πυροβολισμούς και τους βομβαρδισμούς να ακούγονταν γύρω από την περιοχή που ήταν το κέντρο της επιχείρησης του στρατού ενάντια στους αντάρτες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον εκατοντάδων ανθρώπων που επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το κέντρο της πόλης, κουβαλώντας τα φέρετρα δύο μαχητών

του PKK που σκοτώθηκαν σε μια άλλη σύγκρουση μέσα στην εβδομάδα.

Οι τρεις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις ειδικές δυνάμεις του στρατού στην περιοχή Γιενισεχίρ του Ντιγιάρμπακιρ, έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν τα μέλη του PKK ενάντια σε δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τουλάχιστον 31 άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 168 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν μέσα σε οχτώ μέρες σε έξι πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του στρατού.

Στην πόλη Τσιζρέ, στα σύνορα με το Ιράκ, πολίτες καθόντουσαν σήμερα κάτω από τον παγωμένο χειμωνιάτικο ήλιο, ενώ τουρκικά άρματα μάχης βομβάρδιζαν στόχους του PKK μέσα στην πόλη. Οι κάτοικοι, που τους έχει απαγορευτεί να βγαίνουν από τα σπίτια τους για τις τελευταίες 10 μέρες στην πόλη, βγήκαν έξω για να κάνουν αγορές από πλανόδιους πωλητές.

Στην πόλη Νταργκετσίκ, στην επαρχία Μαρντίν, στα σύνορα με τη Συρία, αντάρτες του PKK εξαπέλυσαν επίθεση αργά χθες το βράδυ σε ένα σπίτι, όπου κατοικούσαν άμαχοι πολίτες, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δύο, μετέδωσε η εφημερίδα Hurriyet. Το σπίτι ανήκε σε συγγενείς μελών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα