Τορπιλίζουν το κλίμα οι Τούρκοι για Ίμια-"Ελληνικός πανικός"

Για πανικό ‘Ιμίων’ στον ελληνικό τύπο, κάνει λόγο τουρκικό πρακτορείο.

Με τηλεγράφημά του το τουρκικό πρακτορείο ΙΗΑ, κάνει λόγο για πανικό στα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία επίσης -σε αντίθεση με τα τουρκικά- αναφέρουν ότι υπήρξε αντίδραση από το ελληνικό ναυτικό και προσπάθησαν να εμποδίσουν να εισέλθει η τουρκική πυραυλάκατος κοντά στα Ίμια.

Το τηλεγράφημα παραθέτει τίτλους ελληνικών εφημερίδων που κάνουν λόγο για ένταση χθες στα Ίμια, ενώ μεταδίδεται και η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας.

Το τηλεγράφημα αναπαράγουν

τώρα και τα υπόλοιπα τουρκικά μέσα, δίνοντας το κλίμα ότι στην Ελλάδα επικρατεί πανικός. Εξάλλου, όπως μεταφέρουν Ελλαδίτες ανταποκριτές στην Κων/πολη, η ιστορία των Ιμίων κάνει λόγο για μπούμεραγκ της κίνησης των Τούρκων στρατηγών, αφού η πρώτη εντύπωση που δόθηκε για την επίσκεψη στα Ίμια ανήμερα της επετείου, ήταν ότι θα ήταν ένα σαφές μήνυμα στην Αθήνα.

Ωστόσο, με την τροπή που πήρε η επίσκεψη και ουσιαστικά τη φυγή της τουρκικής πομπής από τη βραχονησίδα, αφότου εκδιώχθηκαν από τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, το τρολάρισμα των Τούρκων αξιωματικών για ρεζίλεμα, δίνει και παίρνει στα κοινωνικά δίκτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα