Τορναρίτης: Εύκρατο και αισιόδοξο το κλίμα στις συνομιλίες

Το κλίμα στις συναντήσεις του ΠτΔ με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι εύκρατο και αισιόδοξο, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, προσθέτοντας ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε ενδελεχή ενημέρωση.

“Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, υπάρχει ένα εύκρατο, ένα αισιόδοξο κλίμα στις συνομιλίες, προχωρούμε αισιόδοξα”, ανέφερε.

Είπε επίσης ότι ο ΠτΔ ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και για τη σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα,

σημειώνοντας ότι “αποδεδειγμένα η Κύπρος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στήριξε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού μέσω του Πρωθυπουργού”.

Για το θέμα που προέκυψε με την ΚΥΠ, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι είναι καλά γνωστό και δεν νομίζει ότι `κομίζει γλαύκας εις Αθήνας` “ότι μέχρι και η Μέρκελ κατήγγειλε δημόσια ότι παρακολουθείται από ξένες μυστικές υπηρεσίες”.

“Υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, και θα το προωθήσουμε για ψήφιση στην πρώτη ή τη δεύτερη συνεδρίαση της Βουλής”, είπε ενώ σε σχόλιο ότι ο ΔΗΣΥ ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί στη ψήφιση των νομοσχεδίων.

“Να μελετάμε τα νομοσχέδια που ψηφίζουμε και μετά τη μελέτη θα προωθήσουμε ή θα διεκδικήσουμε την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου την πρώτη βδομάδα αμέσως μετά τις διακοπές, το Σεπτέμβριο”, ανέφερε.

Ο κ. Τορναρίτης πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένας απολύτως το δικαίωμα να παρακολουθεί την ιδιωτική ζωή κανενός και όποιος αποδειχτεί ότι έπραξε το συγκεκριμένο, πρέπει άμεσα να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

“Αυτή είναι μια θέση που καλύπτει όλους, από κει και πέρα ναι θα συμφωνήσω με κάτι που ακούστηκε στη συνεδρίαση, ότι η ΚΥΠ δεν έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί κομματικές συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, ούτε συνελεύσεις πολιτών. Ο στόχος της είναι εντελώς διαφορετικός και αυτόν πρέπει να υπηρετήσει”, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί να αποδειχθεί ότι η ΚΥΠ προβαίνει σε συγκεκριμένες παρακολουθήσεις, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι η ΚΥΠ ελέγχει και χειρίζεται ευαίσθητες πληροφορίες για το παρόν και το μέλλον πολλών πραγμάτων που είναι σε εξέλιξη.

“Και με το διορισμό του νέου υπευθύνου-που αντιλαμβάνονται θα γίνει μετά από διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με όλα τα κόμματα-και με την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου, θα κάνουμε σημαντικότατα βήματα προς τα εμπρός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα δώσει ακόμη μια φορά ρητές οδηγίες στους υπευθύνους για να υπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον, το εθνικό καλό, και όχι το ιδιοτελές, το κουτσομπολίστικο”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα